Capcom Oldukça Büyük Bir Hack Saldırısına Maruz Kaldı

Capcom Oldukça Büyük Bir Hack Saldırısına Maruz Kaldı

Japon merkezli oyun şirketi Capcom son günlerde sık sık gündeme gelmeye başladı. Özellikle Street Fighter ve Resident Evil gibi oyunların arkasındaki şirket olan Capcom son günlerde siber saldırıların hedefi oldu. Kaynakların yayınladığı raporlara göre hackerlar şirketten 11 milyon dolar fidye talep etti.

Geçtiğimiz yıl şirket tarafından açıklanan raporlarda toplam 900 milyon dolara yakın gelir elde edildiği açıklanmıştı. Bu durum bilgisayar korsanlarının ilgisini çekmiş olacak ki şirketten 11 milyon dolar fidye talep etmişler. Capcom Group'a ait ağların birçoğunda sistemlere erişimi etkileyen sorunların ortaya çıktığı ve bunların farkedilmesi sonucunda saldırıdan etkilenen ağların bazılarına şirket tarafından erişim durduruldu.

Bir güvenlik araştırmacısının yaptığı açıklamalara göre saldırı sonucunda yaklaşık 2000 Capcom sunucusu etkilendi. Sunuculara yapılan saldırılar sonucunda mali tablolar, çeşitli vergi belgeleri, Capcom çalışanlarının bilgileri ve kullancııların kişisel bilgilerinin yer aldığı 1 TB'lık veri sızıntısı da gerçekleştirildi.

Capcom'un fidye ödemesini gerçekleştirmesi için ele geçirdikleri klasörlerin ekran fotoğraflarını yayınlayan bilgisayar korsanları, şirketi oldukça zor duruma soktu. Capcom tarafından yapılan açıklamada ise herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerinin ele geçirilmediğini belirtti.

Saldırıların ortaya çıkmasının hemen ardından ise şirket durumu yetkililere bildirdi ve soruşturma başlatıldı. Süreç ile ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça sizler paylaşıyor olacağız.