Capcom, Resident Evil 4’ün yeniden yapımının desteğini sona erdiriyor ve diğer projelere geçiyor.

Capcom, Resident Evil 4’ün yeniden yapımının desteğini sona erdiriyor ve diğer projelere geçiyor.


Geçen yılın ilkbaharında, ünlü Resident Evil serisinin en iyi bölümlerinden birinin güncellenmiş bir versiyonunun piyasaya sürülmesi gerçekleşti. Mart 2023’te, PC ve mevcut oyun konsolları için yeniden yapılan Resident Evil 4’ün, yeniden düzenlenmiş grafikler, mekanlar, mekanikler ve geliştirilmiş bir hikayesiyle piyasaya sürüldü. Bu aksiyon oyunu, geçen yıl Capcom’un en başarılı piyasaya sürüleni oldu ve 6 milyon kopyadan fazla sattı. Bu yılın başlarında, tüm ek paketlerle birlikte oyunun genişletilmiş sürümü olan Resident Evil 4 Gold Edition piyasaya sürüldü ve görünüşe göre geliştiriciler bu sürümü desteklemeyi bırakacaklar.

Japon yayıncısı 4Gamer, Capcom temsilcileriyle Resident Evil 4 Gold Edition’ın yakın zamandaki çıkışı hakkında küçük bir röportaj yaptı. Geliştiriciler çoğunlukla oyunun başarısını ve sattığı kopya sayısını tekrar ifade ederek eleştirmenlerden kazandığı ödülleri belirtiyor. Bununla birlikte, Capcom, gerçekte bir remake desteklemeyi bırakacağını belirtiyor.

Resident Evil 4’ün remake’i bir yıl boyunca birkaç içerik güncellemesi aldı ve “Separate Ways” adlı Ada Wong’un baş rolde olduğu bir hikaye ek paketi aldı. Capcom, oyuncuların etkinliğinden tamamen memnun kaldı, ancak artık herhangi bir DLC veya ek içerik planlamıyor. Geliştiriciler, yeni projeler oluşturmak için odaklanmak istiyor, bu yüzden ana geliştirici ekibi zaten diğer oyunlara geçirildi. Resident Evil 4’ün durumunu izlemek için gerektiğinde, oyuna düzeltmeler getiren birkaç uzman ekiple küçük bir ekip kalacak.