Carwow, Son 10 Yılın En Güzel ve En Çirkin Otomobillerini Belirledi

Carwow, Son 10 Yılın En Güzel ve En Çirkin Otomobillerini Belirledi

   İngiltere de bulunan araç inceleme ve satış platformu olan Carwow, son 10 yılda çıkan arabaları tasarımlarına göre değerlendirdiği bir araştırma yaptı. Bu araştırma da son 10 yılda piyasaya sürülen birçok markanın araba modellerini altın oranı üstlerinde uygulayarak değerlendirdi.

   Aslında bu araştırmanın en büyük gerekçelerinden birisi, piyasaya sürülen arabaların çirkin ve güzel olup olmadıklarını belirlemekti. Altın oranın araba tasarımlarının üzerinde ne kadar doğruluk payının olup olmadığı tartışılır ancak yine de sonuçlar ilgi çekici. Dünya genelinde birçok otomobil tutkununun olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda aslında böyle bir araştırmanın çok dikkat çekeceği malum. İşte Carwow tarafından altın oran kullanılarak belirlenen son 10 yılın en güzel ve en çirkin otomobilleri ;

SON 10 YILIN EN ÇİRKİN 5 OTOMOBİLİ ;

5 – 2016 Ford Kuga Vignale

5 - 2016 Ford Kuga Vignale

  Belki de altın oranın en hoşlanmadığı markalardan birisi olan Ford, bu listeye 2 farklı aracıyla girdi. Dünyanın en çirkin otomobilleri listesinde 5.sırada yer alan 2016 model Ford Kuga Vignale, Altın Oran uygulandığında en çirkin otomobiller listesine girdi. Aslında ilk bakıldığında keskin hatları çekici bir görüntüsü varmış gibi gözüken otomobil bilimin onayından geçememiş.

4 – 2015 Audi RS7 Sportback

4 - 2015 Audi RS7 Sportback

   Altın Oranın hoşlanmadığı bir diğer marka ise Audi. En çirkin otomobiller listesine Ford gibi Audi’de 2 modeliyle girdi. Özellikle büyük bir kesimin Audi marka araçların önündeki gereksiz büyük ızgaraları eleştirdiğini göz önünde bulundurursak, bu listeye altın oran olmadan da girebilirdi. Ayrıca Audi’nin bu modelinde ki araç uzunluğu da bu listeye girmesinde ki etkenlerden bir diğeri.

3 – 2012 Audi A1 Sportback

3 - 2012 Audi A1 Sportback

   Altın Oranın dikkatinden kaçmayan bir diğer Audi modeli ise 2012 kasa Audi A1 Sportback oldu. Piyasaya sürüldüğü günden beri birçok kitle tarafından beğenilen ve satın alınan modelin neden çirkin otomobiller listesine girdiği ise ilginç bir detay. Aslında Altın Oranın bu model’de az da olsa yanıldığını düşünüyoruz.

2 – 2019 Mercedes-AMG GLC 63 Coupe

2 - 2019 Mercedes-AMG GLC 63 Coupe

  Belki de bu araştırmanın en şaşırtan otomobili 2019 model Mercedes-AMG GLC 63 Coupe oldu. Tasarım ve performans olarak dikkatleri her daim üzerinde tutabilen aracın neden Altın Oranın onayından geçemediği merak konusu. 

1 – 2013 Ford Fiesta ST

1 - 2013 Ford Fiesta ST

   Altın Oranın belirlediği en çirkin araç olan 2013 model Ford Fiesta ST oldu. Aslında araştırmanın belirlediği otomobiller arasında en haklı olanı bu model olması gerek. Gereksiz keskin hatlara sahip olmasıyla zaten her zaman forumlarda eleştiri konusu olmuştu. Altın Oranda bu eleştirileri bir nevi onaylamış oldu. Bu listeye 2 modeliyle giren Ford’un tasarımlarında değişiklik yapılmalı mı ?

SON 10 YILIN EN GÜZEL OTOMOBİLLERİ ; 

5 – 2014 Nissan Micra

5 - 2014 Nissan Micra

     Altın Oranın belirlediği en güzel otomobiller listesinde 5. sırada bulunan 2014 model Nissan Micra, tasarımında sadeliği ve şıklığı çok iyi kullanmış. Ancak ne kadar şık bir görünümü de olsa son 10 yılın en güzel otomobilleri arasında 5.sırada yer almalı mı tartışabilir.

4 – 2019 Toyota Corolla

4 - 2019 Toyota Corolla

     Nissan Micra’ya nazaran daha keskin hatlara sahip olan 2019 model Toyota Corolla, Altın Oran’ın en güzel otomobiller listesinde 4.sırada yer aldı. Kimine göre keskin hatlar çekici gelmiyor kimine göre ise çok çekici ve alıcılığını arttıran bir ayrıntı. Altın Oranda bu detayı gözden kaçırmamış.

3 – 2016 Vauxhall Mokka

3 - 2016 Vauxhall Mokka

   En çirkin otomobiller listesine 3. sıradan giren 2016 model Vauxhall Mokka, belki de Altın Oran’ın en çok yanıldığı otomobil olabilir. Ne kadar sade ve şık bir görüntüye sahip olsa da en güzel otomobiller listesine 3. sıradan girebilmesi biraz tartışma konusu olabilir. Ayrıca Opel bu modelini sadece Birleşik Krallıkta ve eski sömürgelerinde piyasaya sürdü.

2 – Volkswagen Up!

2 - Volkswagen Up!

   Altın Oranın yanıldığını düşündüğümüz bir diğer otomobil ise Volkswagen Up. Bilime göre güzellik kriterinin simetriden ibaret olduğunu düşünürsek bu modelin en güzel otomobiller listesinde 2. sırada yer alması şaşırtıcı olmasa gerek. Ancak günümüzde güzellik sadece simetriye bağlı bir durum değil.

1. 2016 Smart ForTwo Cabrio

1. 2016 Smart ForTwo Cabrio

   Araştırmanın en şaşırtıcı otomobilini sorarsanız bu sorunun cevabı 2016 model  Smart ForTwo Cabrio’ın en güzel otomobiller listesinin 1.sırasında olması olabilir. Carwow’un Altın Oran kullanarak yaptığı araştırmaya göre Smart ForTwo Cabrio, Altın Oran kriterlerini %98,83 oranında karşılıyor. Yani şöyle düşünmek gerekirse son 10 yılın en iyi bu araç. Ne kadar şaşırtıcı bir sonuç olsa da bilime saygımız sonsuz…