CD Projekt Avrupa'nın En Büyük Oyun Şirketi Oldu

CD Projekt Avrupa'nın En Büyük Oyun Şirketi Oldu

 The Witcher oyunuyla tanıdığımız geliştirici şirket CD Projekt, Ubisoft’u geride bırakarak 8,3 milyar dolarlık bir değerle Avrupa'nın en büyük oyun şirketi olmayı başardı. Polanya merkezli şirket aynı zamanda Polanya'nın da en değerli şirketi olmayıda başarmış durumda.

 

 Birçok oyun platformuna çıkardığı The Witcher serisiyle Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada büyük bir oyuncu ve aynı zamanda hayran kitlesi oluşturan CD Projekt, uzun bir süredir Cyberpunk 2077 üzerinde çalışıyor. Geliştirici şirker uzun sürelerdir beklediğimiz oyunun ne zaman çıkacağı hakkında açıklama yapmıştı. Oyun, 16 Nisan 2020'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya çıkacak. Hatta Cyberpunk 2077 Steam'de 249 TL'den ön siparişe alınmış durumda.

 En değerli oyun şirketi olarak baktığımızda Fransız oyun şirketi Ubisoft uzun yıllar Avrupa'nın en değerli oyun şirketi konumundaydı. Az ama öz odaklı oyun çıkartarak uygun ücretle sunduğu oyunlar büyük rehabet görüyordu. CD Projekt bu başarının büyük bir kısmını The Witcher oyununa borçlu olduğunun farkında. Geliştirici şirket 2019 yılındaki 6,8 milyar dolarlık piyasa değerini 1 yılda 8,3 milyar dolara çıkarttı. Toplamda 1,3 milyar dolarlık bir değer arttım durumda.