CDPR, oyunculara Dogtown’un bir şiddet ve kaos yeri olduğunu nasıl iletecekleri konusunda birçok fikre sahipti.

CDPR, oyunculara Dogtown’un bir şiddet ve kaos yeri olduğunu nasıl iletecekleri konusunda birçok fikre sahipti.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty ek paketi ile oyuncular ilk kez Dogtown’a girdiler, bu da Night City’nin en kötü haliyle karşılaştırıldığında daha da kötü bir bölge. Şehrin geri kalanından bir duvarla ayrılmış, hiçbir kural veya yasa olmadan, yaşamak ve dolaşmak için oldukça zorlu bir yerdir ve CD Projekt Red, bu bölgenin nasıl oluşturulduğu hakkında yakın zamanda ayrıntılı bilgi verdi.

GDC 2024’te TheGamer websitesinden bir portal, “Dogtown’un Çözümlenmesi: Night City’nin En Son Bölgesini Nasıl Oluşturduk” adlı bir paneli ziyaret etti ve stüdyo temsilcileri Dogtown’un birçok özelliği hakkında detaylı bilgi vererek oyuncular üzerinde hangi etkileri yaratmak istediklerini açıkladılar.

Özellikle, CD Projekt Red çalışanları, Dogtown sokaklarında dolaşırken oyuncuların kendilerini sürekli bir tuzakta hissetmelerini istediklerini söylediler. Ayrıca, Hanefi Petrokim Stadyumu etrafındaki sokakların terk edilmiş arabalarla kalabalık olmasını istediklerini, ancak bu fikirden oyun deneyimi nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldıklarını belirttiler. Ayrıca, Dogtown’un Pasifik’ten daha fazla eski ve terkedilmiş görünmesini sağlamaya büyük önem verildi. Stadın merkezine bir düşmüş hava taksi yerleştirilerek ve bu hava taksiyi stadyumun ve çevre binaların büyük bir enerji kaynağına dönüştürerek bu hedefe ulaşıldı. Böylece CD Projekt Red, oyuncuların Dogtown’un kaynak eksikliği ile nasıl başa çıktığını görmesini umuyordu.

Ayrıca, Dogtown’un oluşturulması sırasında dört temel faktör alındığını açıkladılar: yıkım, aşınma, boşaltma ve yeniden düzenleme. Her bölge, bu dört faktörden birine dayanarak tasarlandı ve tüm mekanların görsel tarzı kum ve kablolarla ilişkilendirildi. Yaratıcılar Las Vegas’tan ilham aldıkları için bu konsept mantıklı bir seçimdi, ancak CD Projekt Red’in kablolar konusu hoşlarına gitti ve “kablolar – bu bir cyberpunk” oldukları için her yere doldurduklarını açıkladılar.

Bunların hiçbiri çok sıra dışı olmasa da, geliştiricilerin Dogtown gibi bir bölgeyi oluştururken ne düşündüklerini ve oyuncuların seyahat edecekleri yeni bir konum oluşturmak gibi büyük bir işe ne kadar fikir koyabileceğini öğrenmek ilginç. Muhtemelen, gelecek oyunun konumu için aynı düşüncelere sahip olabileceğimizi bekleyebiliriz, ancak bazı hayranlar Cyberpunk 2077’nin devam oyununun Chicago’da geçeceğini tahmin ediyorlar.

Hatırlatmak gerekirse, Cyberpunk: Project Orion kod adlı oyun hala erken geliştirme aşamalarında ve en iyi ihtimalle beş-altı yıl sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor.