Çinliler ve Amerikalılar, Steam’deki Palworld’ün ana hedef kitlesini oluşturuyor.

Çinliler ve Amerikalılar, Steam’deki Palworld’ün ana hedef kitlesini oluşturuyor.

Palworld’de Steam’de genellikle Çinliler ve Amerikalılar oynuyor. Pokemonların anavatanında oyun gözden kaçtı.

Fenomen- Palworld oyununu böyle tanımlamak mümkün. Erken erişimle yayınlanan oyun, birkaç gün içinde 8 milyon satış yapıp Valve platformunda aktif oyuncu sayısı açısından yalnızca PUBG’den geride kaldı. GameDiscoverCo’dan Simon Carless, Pocketpair stüdyosunun çalışmalarının en başarılı olduğu yerleri ve hangi oyuncuları fethettiğini analiz etti.

Topladığı bilgilere göre öğrenilenlere göre, Palworld’ün en büyük kitlesini Çinliler oluşturuyor. Oyuncuların %36,4’üne denk geliyorlar. İkinci sırada %21,4 ile Amerika’da yaşayan hayranlar var. Rus oyuncular, Avustralya ve Brezilya’nın hemen gerisinde 11. sırada bulunuyor.

Görünüşe göre, Palworld’ün Pokemonlarla açıkça benzerlikleri Japonya’yı listenin başına koyması gerekiyordu. Ancak kült yaratıkların anavatanında Pal hayranlarının sadece topluluğun %2,5’ini oluşturduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte, bu sonucun Japonya’da domine eden platformaların konsollar (72%) olduğu ve yalnızca %15’inin PC oyunu oynadığı şeklinde açıklanabilir.

Ayrıca, GameDiscoverCo’nun hesaplamaları, “silahlı pokemon” hayranlarının ayrıca Palworld’ü seven Monster Hunter: World (47% Palworld oyuncusu), Elden Ring (39%), Valheim (37,35%) ve Risk Of Rain 2 (34%) gibi oyunları en çok sevdiklerini gösteriyor.

Yukarıdaki sonuçların yalnızca Steam platformuna ait olduğunu unutmamak gerekir. Palworld ayrıca Xbox One ve Xbox Series X/S konsollarında da piyasaya sürüldü. Oyun, Xbox ve PC Game Pass üyeliği kapsamında sunulmaktadır.

Pocketpair şirketi, Steam sürümü Palworld’ün 1.3.0 güncellemesinin birkaç hatayı giderdiğini ve “çeşitli hilelere ve exploitlere karşı önlemler aldığını” duyurdu. Geliştiriciler, Xbox konsolu sahiplerinin 0.1.1.2 yaması için biraz beklemeleri gerekeceğini belirtti.