Civilization 6'nın Korsan Güncellemesiyle İlgili Ayrıntılar Yayınlandı

Civilization 6'nın Korsan Güncellemesiyle İlgili Ayrıntılar Yayınlandı

Geçenlerde Ekim ayı için Sid Meier's Civilization VI için Sid Meier's Pirates'ten güçlü bir şekilde esinlenen güncelleme hakkında bir yazı yazmıştık. Şimdiye kadar, çok oyunculu senaryonun, oyun tarzı ve beceriler açısından farklılık gösteren dört korsan grubundan birine katılma fırsatı sunacağı biliniyordu. Sadece diğer korsanlarla değil, İngiltere Donanması, Fransa, İspanya ve Hollanda ile de mücadele edeceğiz. Korsan olarak oynarken şehirler inşa etmek mümkün olmayacak ama limanları kullanabileceğiz. Tavernalarda bize bonuslar sunan ve onumuzu kişiselleştirmemize yardımcı olan özel eşyalarla karşılaşacağız.

Yeni güncelleme denizleri fethetmeye, hazineleri edinmeye ve kötü şöhret yapmaya odaklanacak. Zafer, bu üç kategoride elde edilen puan sayısına bağlı olacaktır. Savaş puanları açık bir şekilde çatışma yoluyla kazanılacak. Değerli eşyalar gömülerek ve Hazine Filolarına, yani her birkaç turda bir gönderilen çok iyi korunan deniz kovanlarına saldırılarak hazine puanları kazanılacak. Kötü şöhret puanları, Kötü Şöhretli Korsanlar adı verilen özel birimleri batırarak elde edilecek. Ancak bunlar karşılaşacağımız tek rakipler olmayacak. Ana oyundan bilinen barbarların yerini Buccaneers’lar alacak ve benzer bir işlevi yerine getirecek.

Ayrıca her tarafın aktif ve pasif becerilerini de öğrendik. Örneğin, Dread Pirates'in becerileri, hasarlı bir düşman gemisini batırmayı, savaş gücümüzü, hareket hızımızı geçici olarak artırmayı ve her savaş için ek altın sağlamayı mümkün kılacak. Erler hasarlı bir düşman gemisinin kontrolünü ele geçirebilecek, sahip olunan tüm limanların yerini bilecek, buna ticaret yolundaki saldırılar için bir altın bonus eklenecek. Swashbucklers, hızda geçici bir artış sağlayacak ve haritanın daha fazla keşfedilmesi, ek kötü şöhret noktaları sağlayacak. Hoarders ise düşmanı geçici olarak hareketsiz hale getirebilecek, birimlerinin bakım maliyetlerini düşürecek, gömülü hazineler için bonus puanlar ve her turda ek altın sağlayacak.

Ücretsiz güncelleme 22 Ekim'de, yani yarın kullanıma sunulacak.