Civilization 6: Gathering Storm Genişlemesi Şubat’ta Geliyor

Civilization 6: Gathering Storm Genişlemesi Şubat’ta Geliyor

Civilization 6: Gathering Storm

Civilization 6: Gathering Storm

Firaxis, Gathering Storm adlı Civilization 6‘ya ikinci büyük genişlemesini duyurdu. Bir dünya kongresi, güç ve yenilenebilir enerji gibi diğer yeni özelliklerin yanı sıra bir dizi yeni çevresel etki getireceği için isim gayet yerinde olmuş. 14 Şubat 2019’da PC’de 40 dolara sunulacak. Duyuru, Switch veya mobil sürüm planları hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Hava ve güç kaynakları gibi, ekosistemi ve gezegenin kaderini etkileyebilecek seçimler yapacaksınız. Doğal afetler toprağınızı yok edebilir, ancak araziyi temizledikten sonra da zenginleştirebilirler. Yeni ileri teknolojiler ve mühendislik projeleri geliştirebilir ve dünya kongresiyle planlarınızı müzakere edebilirsiniz. Gathering Storm yedi yeni harika ve birçok bina, bölge, vb ile birlikte sekiz medeniyet ve dokuz lider ekleyecektir.

Çevresel etkiler arasında volkanlar, kar fırtınası ve kasırgalar gibi fırtınalar, iklim değişikliği, seller ve kuraklıklar yer alır. Elektrik kaynaklarınızda elektrik üretmek için stratejik kaynaklarınız tüketilecektir, ancak zaman geçtikçe kömür ve petrol bazlı enerjiden yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşebilirsiniz. Yenilenebilir enerji ile ilgili tercihleriniz de, dünya sıcaklığı, buz eritme ve yükselen deniz seviyeleri üzerinde etkili olabilir.

Bu küresel tehditlerle başa çıkabilmede, topraklarınızdaki engellerin üstesinden gelmek için kanallar, barajlar, tüneller ve demiryolu gibi gelişmelerle ilgili yeni araçlara sahip olacaksınız. Medeniyetiniz geliştikçe, sel bariyerleri sayesinde daha korunmuş şehirleri geliştirmeye, inşa alanlarınızı genişletmeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda ittifaklar kurabilir, şehir devletlerini etkileyebilir ve dünya kongresiyle dünya oyunlarında rekabet edebilirsiniz. Acil durumlara hitap etmek, kararlara oy vermek ve dünya liderlerinin vaatlerini müzakere etmek için diplomatik yardım kullanmak için özel bir oturum düzenleyebileceksiniz. Çevresel etkilerle doğrudan ilgilenmek için Teknoloji ve Medeniyet ağaçlarına yeni bir dönem de eklenecek.

Dokuz yeni liderin her biri kendi bonuslarını ve dokuz yeni birimini, dört yeni binayı, üç gelişmeyi, iki bölgeyi ve bir benzersiz valiyi getirecek. Yedi yeni dünya harikası ve yedi doğal harika, 18 yeni birim, 15 iyileştirme, 9 yeni bina, 5 yeni bölge, 2 yeni şehir takımı, 9 yeni teknoloji ve 10 yeni medeniyet katılacak.

Son olarak, Gathering Storm iki senaryo daha ekleyecektir. Black Death sizi Avrupa ve Batı Asya’yı perişan eden ve halkınızı ayakta tutmakla görevli pandeminin ortasına koyacaktır. Diğeri War Machine, Belçika’nın işgali ortasında, Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında sizi Almanya veya Fransa rolüne sokan çok oyunculu bir senaryodur. Bunlar, Casusluk sistemine yeni değişiklikler, Kültür ve Bilim zaferleri ve yeni Tarihi Anlar güncellemeleri ile birlikte gelecek.