Civilization VI çapraz-platform Desteği: PC – Switch

Civilization VI çapraz-platform Desteği: PC – Switch

Civ 6 platformlar arası bulut kaydı, en son güncellemesinde oyuna eklendi. Tüm oyuncuların yapması gereken 2K hesaplarını PC ve Switch sürümlerine bağlamak ve çoklu platform kaydetme kutusunu işaretlemektir. Oyun kayıtları otomatik olarak buluta yüklenecektir. Daha fazla oyunun desteklemesi gereken harika bir özellik, ancak Civilization 6’nın bu uygulaması bile fanlar tarafından daha fazla istek bırakıyor.

Civilization 6 Switch portu, Steam’de yayınlanan oyundan iki yıldan fazla bir süre sonra, Kasım 2018’de serbest bırakıldı. Bilgisayardaki meslektaşı aksine, Switch üzerindeki Civ 6, çevrimiçi çok oyunculu mod desteği ve oyunun genişletme paketlerinin hiçbirine sahip değil.

Civ 6 Rise and Fall Şubat 2018’de piyasaya sürüldü ve oyuna birçok özellik ve medeniyet ekledi. En son genişleme, Gathering Storm Şubat 2019’da yayımlandı ve oyuna daha fazla özellik eklendi. Bu özelliklerden bazıları oyunun oynanış şeklini büyük ölçüde değiştiriyor ve Firaxis, genişleme seçeneklerini Switch’e getirme planlarını henüz duyurmadı.

Switch’teki içerik olmadan PC platformları, platformlar arası özelliklerden yararlanmak istiyorsa büyük tavizler vermek zorundadır. Geçiş platformundan PC’ye gelen çapraz platform özellikleri sorun yaratmaz. Öte yandan, PC oyuncuları genişleme özellikleri veya medeniyetleri ile oynayamayacak ve bu kayıtları Switch’e getiilmesini bekleyeceklerdir. Sonuç olarak, platformlar arası kayıtlar, yalnızca oyunu oynayan kişilerin küçük bir grubu tarafından kullanılabilir.

 

Firaxis, fanlardan Switch’teki genişlemelerle ilgili sorgulamaya henüz cevap vermedi, ancak onlarsız bu özellik büyük ölçüde tartışmalı. Twitter’daki bir kişinin söylediği gibi, “bu iyi, ancak Switch için DLC yok, anlamı yok. Neden tekrar berbat vanilyalı Civ6 oynayayım ki? ”