Cloud Imperium, Star Citizen’in PC için sistem gereksinimlerini güncelledi.

Cloud Imperium, Star Citizen’in PC için sistem gereksinimlerini güncelledi.

Cloud Imperium, Star Citizen için PC’nin resmi sistem gereksinimlerini güncelledi. Bu yeni PC gereksinimleri Star Citizen’ın alfa sürümü için geçerlidir, nihai sürümü için değil.

Star Citizen için AVX komutlarını çalıştırabilme özelliğine sahip bir PC gereklidir. Bu gereksinimi karşılamayan işlemciler oyunu başlatamaz. Ayrıca, oyun için en az 4 GB video belleğine sahip bir grafik işlemci ve Vulkan 1.2 desteğine sahip bir sürücü gereklidir.

Dolayısıyla, oyunu çalıştırmak için oyuncuların en az dört çekirdekli bir işlemci ve 16 GB RAM’e sahip bir PC’ye ihtiyacı olacaktır. Cloud Imperium, Intel i7 ve AMD Bulldozer’ı minimum gerekli işlemciler olarak belirtti. Ayrıca, NVIDIA GTX1060, AMD RX 5700, RX Vega 56, RX 460 veya Intel A380’ye ihtiyacınız olacak.

Cloud Imperium, oyun için Quad/Eight Intel Core i7 veya AMD Ryzen 5 işlemci ve 32 GB RAM önermektedir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ekip önerilen hiçbir grafik işlemci belirtmedi. Tek belirtilen şey, “DirectX 12 ile uyumlu, 8 GB video belleğe sahip bir ekran kartı” olarak belirtildi.

Ayrıca, oyun için artık 100 GB boş disk alanı gerekmektedir. Geliştiriciler ayrıca daha iyi bir oyun deneyimi için SSD kullanımını önermektedir.