COD: Modern Warfare’in Depolama Alanı PC’de 200 GB'ı Aştı

COD: Modern Warfare’in Depolama Alanı PC’de 200 GB'ı Aştı

Normalde Call of Duty: Modern Warfare'in, Warzone ile birlikte 197 GB HDD kapasitesi kullanıyordu. Sayı çok yüksek gözükse de son haberlere göre küçük kalıyor. Reddit'teki kullanıcılara göre, battle royale maçlarında yer alan oyuncuların sayısını geçici olarak arttıran 11.23.0 ile işaretlenen son güncellemeden sonra, oyununun boyutu PC'de 200 GB'ı aştı. Oyunun dosya boyutu tam olarak 235 GB’a ulaştı.

Konsollarda durum biraz daha iyi görünüyor. Örneğin PlayStation 4'te o yyunaklaşık 172 GB alan kaplıyor.

Peki Call of Duty: Modern Warfare ve Warzone'un bu kadar korkunç miktarda sabit disk alanı kaplamasını sağlayan şey nedir? Oyuncular, oyunun zayıf bilgisayarlarda büyük sorunlara neden olmaması için geliştiricilerin belirli verileri sıkıştırılmamış olarak bırakmasından kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Mayıs ayında Call of Duty: Modern Warfare'in düzenli olarak büyüyen boyutuyla ilgili problemleri görüyorduk. O zaman 200 GB'lık bariyeri aşmanın çok muhtemel olduğunu gördük ve yanılmadık. Pek çok oyuncunun, özellikle HDD veya SSD olsun, çok büyük sabit diskleri olmayanlar bu durumdan şikayetçi. Oyunun boyutu bu kadarla kalmayacak. Son raporlara göre, Warzone ile Verdansk haritası yakında değişiklik görecek. Bir futbol stadyumu ve edinilecek değerli ekipmanlarla dolu bir tren olacak. Yeni içerik, Soğuk Savaş'ın zamanlarına atıfta bulunacak. Call of Duty serisinin bir sonraki oyununun bu dönemde geçeceğini tahmin ediyoruz.