Company of Heroes Strateji Oyununun Yaratıcıları SEGA’dan Ayrılıyor ve Bağımsız Geliştiriciler Oluyor

Company of Heroes Strateji Oyununun Yaratıcıları SEGA’dan Ayrılıyor ve Bağımsız Geliştiriciler Oluyor

Relic Entertainment’ın Dawn of War ve Company of Heroes serileriyle ünlü geliştirici stüdyosu, RTC hayranları için önemli bir duyuru yaptı. Ekip, Sega’nın çatısı altından çıkıyor ve tamamen bağımsız hale geliyor. Bu süreçte stüdyo, piyasaya sürdüğü oyunların tüm varlıklarını ve haklarını koruyor.

Relic Entertainment, dış yatırımcının desteğiyle bağımsızlığını kazandı, ancak yatırımcının adı açıklanmadı. Bu sayede, stüdyonun Sega’dan hisse senedi alarak özgürlüğünü kazandı. Geliştiriciler kendilerini bu süreçte uzun yıllara dayanan destekleri ve stüdyonun gelişiminde önemli bir rol oynayan SEGA’ya minnettar hissediyorlar.

“Uzun yıllardır bize desteği ve rehberliğiyle olumlu bir etki yaratan SEGA’ya teşekkür etmek istiyoruz. SEGA ile iş ilişkimizi sonlandırmış olabiliriz, ancak hala dost ve meslektaşız. Relic’in yeni bölümünü sabırsızlıkla bekliyor ve umuyoruz ki siz de bize katılıp dünya çapındaki hayranlarımız için yeni deneyimler yaratacaksınız.”

— Relic Entertainment açıklaması.

Stüdyo temsilcileri, Company of Heroes 3’ü desteklemeden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Ciddi değişikliklere rağmen ekip, 1.6 yaması ve diğer yenilikler üzerinde çalışmaya devam edecek.