Corona Virüsü Sebebiyle GDC 2020 İptal Edildi

Corona Virüsü Sebebiyle GDC 2020 İptal Edildi

 Başta Çin'in Wuhan kenti olmak üzere önce Çin'i daha sonra tüm dünyaya yayılmayı başaran Corona virüsünün olumsuz etkileri her geçen gün artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Barcelona'da düzenlenmesi beklenen Mobil Dünya Kongresi, tehtit oluşturan Corona virüsü sebebiyle iptal edilmek zorunda kalındı. Son olarak benzer bir değişiklik Game Developers Conference (Oyun Geliştiricileri Konferansı) için yaşandı.

 Facebook'un merakla beklenen F8 Konferansının iptal edilmesinin üzerine 16-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen GDC ( Oyun Geliştiricileri Konferansı)'da iptal edildi. GDC için yayınlanan basın açıklamasında:

“Oyun geliştirme endüstrisi ve dünya çapındaki ortaklarımızla görüşmelerimizin ardından bu Mart ayında gerçekleştirmeyi planladığımız Oyun Geliştiricileri Konferansı'nı erteleme konusunda zorlu bir karar aldık. Uzun bir zamanı danışma kurullarımız, konuşmacılar, katılımcılar ve etkinlik ortaklarımızla konferansa hazırlanmak için geçirdikten sonra katılımcıları şu anda ağırlayamayacağımız için gerçekten üzgünüz. Hayal kırıklığına uğradık.” ifadelerine yer verildi.

Mart ayı içerisinde düzenlenmesi planlanan etkinlikte Electronic Arts,Unity, Kojima Productions, Facebook ve Microsoft'un Game Stack takımının COVID-19 endişeleri ile GDC'ye katılayamayacaklarını açıklamaları üzerine etkinliğin ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Etkinliğin organizatörü Informa, GDC 2020 için bilet alan katılımcıların biletlerini iade etmeyi pilanlıyor. Yazın gerçekleştirilecek etkinlikte biletlerin tekrardan kullanılabilmesi şimdilik belli değil.