CS:GO, 901.000 Anlık Oyuncu Sayısına Ulaştı

CS:GO, 901.000 Anlık Oyuncu Sayısına Ulaştı

    Günümüzün en popüler birinci şahış oyunlarından birisi olan Counter Strike: Global Offensive, kendini geliştirmeye devam ediyor. İlk olarka 2012 yılında piyasaya sürülen oyun, serinin önceki oyunlarından kazandığı sadık kitlesini bu oyuna çekmeyi başararak kısa bir süre içerisinde hızlı bir şekilde büyümüştü. Oyun sektörünün gün geçtikçe gelişmesiyle ortaya çıkan yeni oyunlar, CS:GO’nun oyuncu kaybetmesine sebep olmaya başladı ancak son açıklanana göre Steam’de anlık oyuncu rekorunu kırmayı başardı. 

      Steam’in oyunlara dair raporlar yayınladığı istatistikler sayfasında ki rakamlara göre CS:GO, piyasaya sürüldüğü günden itibaren ulaştığı en yüksek anlık oyuncu sayısını ulaştı. Bunun en büyük etkeninin 9 Şubat Pazar günü düzenlenen CS:GO Columbus turnuvası olduğu düşünülüyor. Daha önceden 2016’da 850.485 olan eş zamanlı oyuncu rekorunu 901.000’in üzerini çıkarak geliştirdi.

    Son zamanlarda ki en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşan Counter Strike: Global Offensive, bununla birlikte oldukça yüksek gelirler elde ediyor. Ancak CS:GO’nun elde ettiği bu eş zamanlı oyuncu sayısı ne kadar yüksek görünse de PUBG’nin elde ettiği anlık oyuncu rekorunun yanında pekte yüksek görünmüyor. PUBG, 2018 yılında 3 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşarak kırılması zor bir rekor kırmıştı.

     Piyasaya sürüldükten birkaç yıl sonra derin bir sessizliğe bürünen CS:GO, oyuncu sayısıyla ve elde ettiği gelirle Valve’yi hiçte memnun etmiyordu. Ancak son yıllarda oyuna gelen grafik güncellemeleri ve 2018 yılında oyunun ücretsiz olarak sunulması oyunun çok hızlı bir şekilde yükselişe geçmesine sebep oldu. Bunun ardından 2019 yılında oyuna eklenen Battle Pass sistemi oyuncuların oldukça dikkatini çekmeyi başardı. Ancak oyunun bu kadar gelişmesinde ki en büyük etken şüphesiz geçtiğimiz yıllarda Çin’de yayınlanması oldu.