Koei Tecmo başkanı, bir yönetici olarak başarıya ulaşmak için bir oyuncu olmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Koei Tecmo başkanı, bir yönetici olarak başarıya ulaşmak için bir oyuncu olmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Koei Tecmo’nun 2023 Raporu bugün şirketin finansal sonuçları ile birlikte bu sabah yayımlandı ve uzun yıllara dayanan deneyime sahip geliştirici Yoshuke Hayasi’nin birçok hayranı tarafından tanınabilecek bir bilgi içermektedir.

Hayasi şu anda Koei Tecmo Games’in direktörü ve yürütme başkan yardımcısıdır ve bu kapsamlı belgedeki makalesi, Koei Tecmo gibi bir oyun şirketinin lideri için oyuncunun neden önemli olduğunu anlatmaktadır.

Essentially, he asserts that a gamer’s perspective is “necessary for successful management.

Hayasi, geliştiricilerin yöneticilere dönüşmesinin Koei Tecmo’daki ideal kariyer yolculuğu olduğunu açıklıyor ve bu hedefe ulaşmak için oyuncu olmanın çok önemli olduğunu düşünüyor.

“Gelecekteki oyun pazarına başarıyla odaklanmak ve rekabet gücümüzün bir kaynağı olarak kabul edilebilecek geliştirme yeteneklerimizi kullanarak sonuç elde etmek için, kendi becerilerimizi geliştirirken projeleri yönetmeliyiz. Ayrıca, geliştiricilere yönetim becerileri aşılayarak onları yöneticilere dönüştürebiliriz. Şirketin hayal ettiği ideal kariyer yolu bu olsa da, bu yolu takip etmenin temel noktasının, başarılı bir şekilde gitmek için benim için bir oyuncu olarak kalma ihtiyacı olduğuna inanıyorum.”

Daha sonra, müşterilerin neyin ilginç bulunduğunu sezme yeteneğine sahip oldukları için oyuncuların kendilerine ihtiyaç duyulduğunu açıklıyor.

Oyunlar, müşterilerimizin zevk alması için yapılmaktadır. Başarılı bir şekilde yönetim yapmak için, genellikle oyuncuların müşterilerin neyin ilginç bulunduğunu içgüdüsel olarak anlama yeteneğine sahip olduklarına inanılır. Bu nedenle, yönetici olarak olsalar bile, bir kişi kendisini bir oyuncu kimliğini korumalıdır. Ben de müşterilerin ilginç bulduğu, aynı zamanda kişisel olarak ilginç bularak yaratıcı olma ve yönetimi birleştirme inancına sahibim. Bu nedenle, oyun oluştururken geliştirme ve yönetmeyi birleştirdim.”

Hayasi, idare etmeye başladığında deneyimi olmadığını ve ne yapacağını bilmediğini belirtiyor. O zaman, öğrenmek için Nobunaga’s Ambition adlı oyunu kullandı.

“Nobunaga’s Ambition’da her generalin benzersiz yetenekleri ve yetenekleri vardır ve başarı elde etmek için doğru pozisyonlara stratejik bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Başarılı olabilmek için, sınırlı kaynakları tahsis ederken çoklu görev modunda çalışmanız ve kendi ülkenizin gelişimi ile rakiplerle çatışma arasındaki dengeyi düşünmeniz gerekir. Bu aynı zamanda nasıl etkili bir şekilde konumlandırılacağını ve hareket edileceğini planlamayı da içerir. Bu oyunu bir yönetim ve iş yönetimi bakış açısından oynadığımda, her şey mantıklı görünüyordu ve bu prensipleri ve metodolojileri uygulamanın olumlu sonuçları oldu.”

Aynı zamanda, geliştiricilerin ve müşterilerin arasındaki “mutluluk döngüsü” olduğunu açıklıyor ve coşkuyla yaratılan oyunların oyunculara mutluluk getirdiğini, bunun da geliştiricileri mutlu ettiğini söylüyor.

Bu tür başarılı deneyime sahip geliştiriciler, birlikte daha iyi çalışır ve birbirlerini tamamlar, bu da onları daha fazla mutluluk getiren hatta daha başarılı oyunlar yapmak için daha fazla güvenle yaklaşırlar, böylece döngüyü tamamlarlar.

Direktör olarak, oyun şirketinde “her zaman çalışanların, geliştiricilerin ve oyuncuların heyecanlandığı projeler geliştirebilecekleri bir yer olmaya devam edeceğini” vadeder.

Hayasi’yi tanımıyorsanız, 2001 yılında Tecmo’ya katıldı ve Tecmo’nun Koei ile birleşmesinden önce ve sonra birçok tanınmış oyun üzerinde çalıştı. Dead or Alive, Ninja Gaiden ve Nioh serilerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptı, ayrıca Hyrule Warriors, Fire Emblem Warriors, Three Hopes ve Persona 5: Strikers gibi birçok Warriors çapraz oyununda yer aldı.

Son dönemin oyunları arasında Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin ve Wild Hearts bulunmaktadır.

1979 doğumlu olan Hayasi, Koei Tecmo’nun yeni liderlerinden, şu anda genel müdür Yoichi Erikawa’nın ayrılmasından sonra gerçekleşecek geçişin yolunu açan yürütücü direktör Hisashi Koinuma’nın bir parçasıdır.