Cyberpunk 2077’in Erken Sızıntı Yazarı Sonuçlarını Anlattı: “Şimdi Tuvaletleri İşte Bu Kadar İyi Temizliyorum”

Cyberpunk 2077’in Erken Sızıntı Yazarı Sonuçlarını Anlattı: “Şimdi Tuvaletleri İşte Bu Kadar İyi Temizliyorum”

Sızıntılar – oyun endüstrisinin vazgeçilmez bir parçası. Birçok oyuncu, gelecek oyunlar, ekler veya güncellemelerle ilgili yeni bilgileri ilk kimin öğreneceği konusunda “ilk” olmak istiyor.

Ancak bu tür sızıntılar geliştiriciler için büyük bir felakete dönüşebilir, personelin moralini ciddi şekilde sarsabilir. Bu nedenle yayıncılar, açıklama yasağı anlaşmasını ihlal edenlerle sert davranıyor. Cyberpunk 2077 hakkında görünüşte önemsiz bilgi sızıntısının yazarı olan bir Polonyalı, oyun geliştiricilerini ele vermenin ne anlama geldiğini kendi deneyimlerinden öğrenerek diğer oyunculara tavsiyelerde bulundu. Üç kez, biraz farklı versiyonlarda olsa da şöyle ifade etti: “Benim gibi bir ahmak olmayın”.

Bu haberin kahramanı, Reddit’teki çıkarmalar hakkında bir konuda yer alarak başladı. Burada, işe koyulmadan önce ceza alana kadar ikinci kez kelepçe takılarak polis karakoluna götürüldüğünü belirtti. Detaylara hemen girmedi, ancak ısrarlı bir şekilde Siriondel hikayesini ayrı bir konuda paylaştı.

Meğer o, 2020 Ekim ayındaki Cyberpunk 2077 kutulu sürümünün içeriği hakkında sızıntıdaki kaynak olmuş. Bu, CD Projekt RED stüdyosunun oyuna fiziksel sürümlerine eklediği Night City haritası ve bu hayali şehrin kartlarıyla ilgilidir. Bu bilgilerde şok edici bir şey olmasa da, oyunun piyasaya sürülmesi öncesi her yeni bilgi büyük ilgi uyandırıyordu.

4 Ekim’deki asıl Polonyalı mesajı, büyük bir tanıtım almadan Reddit’ten kaldırıldı. Ancak siteyi kullanan başka bir kullanıcı, Siriondel’in fotoğrafını kaynak olarak göstererek ayrı bir konu açtı. İlginçtir ki, bu konu hala mevcutken, orijinal olan CDPR’ın telif hakkı ihlali raporu nedeniyle silindi.

Siriondel’in sızıntısı, gelecek çıkarma hakkında heyecanlanması nedeniyle, ünlenme arzusundan çok doğasında olan birşeydi. The Witcher 3’ten etkilenerek, Polonyalı, oyunun yaratıcılarından beklediği yeni oyunu bekliyordu – “oyun tanrısı” diye ifade ettiği. Kağıt bonuslar üreten şirketin çalışanı olarak, diğer oyuncularla Cyberpunk 2077 hakkında herhangi bir bilgiyi paylaşma fırsatını yakaladı.

Ancak bu büyük bir hata oldu. Kısacası, işvereni ile CD Projekt arasındaki sözleşme ihlalini temsil ettiği ortaya çıktı ve bu durum şirkete “milyonlarca zarara” ve sonunda şirketin tamamen kapanmasına yol açabilirdi. Bu nedenle Siriondel kelepçelenip, evi aranıp, elektronik cihazları alındı.

Kısa bir süre sonra polis karakolundan salıverilen Siriondel, bir süre mahkemelerde sahnede bulunmak zorunda kaldı. Sonuç olarak, kamu hizmeti, 8 ay özgürlük kısıtlaması ve üç yıl hapis cezası belgesi aldı. İşvereni ise cezalandırılmadı – muhtemelen Siriondel’i işten çıkardığı için.

Daha fazla bilgi (karar belgesi de dahil olmak üzere) ile ilgili detaylı bilgilere Reddit’ten ulaşabilirsiniz..

Mahkemede sadece bir oyun tanıtımı yaptığını şaka yoluyla belirtse de (iddiaya göre CDPR çalışanları da buna katıldığı), şimdi bu işe değmediğini belirtiyor. Şirkette iyi bir itibar kazandığı ve meslektaşıyla daha sıkı bir dostluk kurma fırsatını kaçırdığı umut vadeden bir işi kaybetti.

Siriondel, diğer oyunculara tek bir tavsiye verdi: internette paylaştığınız şeylere dikkat edin, çünkü video oyunları, geliştiricileri ve yayıncıları için milyarlarca dolarlık bir iş.

Ancak hayatta birçok faydalı ders öğrendim, beni geçmişte olduğum gibi bir aptal yapmadı. Aynı zamanda tuvaletlerimi ustaca temizliyorum. Evim her zaman kristal temizdir.

Basında yer alan yüksek profilli oyunlardan sızıntılarla ilgili sorunları bilen oyuncular, bu durumun nereye varabileceğini bilirler. Örneğin, GTA VI’nın sızdırılmış ilk oynanışı. İnternet izledi, konuştu ve konuyu aydınlattı, ancak o gün, belki de biri, hayatını sonsuza dek mahvederek bir oynanış videosu paylaşarak kendisine zarar verdi. Çünkü bizim için bu bir oyun, başkaları için ise milyar dolarlık bir iş, sözleşmeler, anlaşmalar ve hisse senetleri ile birlikte gelen bir iş.