Daggerfall’un yeniden yapımını yapan kişi, kendi “Daggerfall’a benzer” oyunu üzerinde çalışıyor

Daggerfall’un yeniden yapımını yapan kişi, kendi “Daggerfall’a benzer” oyunu üzerinde çalışıyor

Elder Scrolls 2: Daggerfall, rol yapma oyunu tarihinin en iddialı oyunlarından biri olmaya devam ediyor: haritası 70 gerçek saat alıyor. Bethesdanın sevilen oyununu Unity’de yeniden oluşturmak kolay bir görev değil, ama Daggerfall Unity’nin yaratıcıları Gavin Clayton ve yetenekli geliştirici ekibinden işte alınan budur.

Dualshockers dergisinden bir gazeteci Clayton ile, geçen ay 1.0 sürümüne ulaşan Daggerfall Unity ve oyun geliştirme alanındaki gelecek planları hakkında konuşmak için buluştu. Clayton, birkaç yıl boyunca Daggerfall Unity üzerinde çalıştıktan sonra, Daggerfall tarzında kendi oyununu oluşturmak için bu deneyimi kullanmak istiyor.

Yeni bir oyun üzerinde çalışmaya başladım, ama bu sefer kendi tarzım olacak. Gerçekten bu eski oyun tarzını seviyorum. Benim oluşturduğum şey, aynı ruhla yapılmış. Büyük bir dünya, karmaşık sistemler, mod desteği – bunların hepsini keşfetmek istiyorum ve Daggerfall Unity deneyimini alıp yeni bir oyuna aktarmak istiyorum.

Clayton, IT hizmetleri alanında çalışmayı bırakıp çocukluktan bu yana beslediği hayalı hayata geçirmek için tam zamanlı olarak yeni projesi üzerinde çalışmaya başladığını belirtiyor.

Çocukluğumdan beri oyunlar yapmak istiyordum, ama özellikle Avustralya’da, 80’lerde çocukken ve 90’larda gençken, bağımsız oyun sektörüne girmek için pek fazla fırsatım yoktu. Sonuç olarak, mantıklı bir şey yapmalı ve bu sayede geçimimi sağlayabileceğim bir şeyle uğraşmalıydım, buna inandım ve sanırım bu mantıklı bir seçimdi.

Clayton, sevdiği oyunun bir yeniden yapımından tamamen orijinal bir oyun oluşturmasının arasındaki farkı aşması gerektiğini kabul ediyor. “Yeni projem Daggerfall Unity’ye ulaştığı sevginin en az yüzde birini alırsa, memnun olurum.” diyor.

Şu anda bu proje üzerinde çalışmaya devam edecek ve şöyle diyor: “Şu anda, eşim ışığı yakmakta tek kişi. Bu çılgın şeyi yapabileceğime inanıyor. Umarım olur. Değilse, her zaman IT’ye geri dönebilirim!”.