Daha Fazla FPS, Ultra Geniş Monitör Desteği ve Daha Fazlası: Final Fantasy 16’nın PC Özellikleri Açıklandı.

Daha Fazla FPS, Ultra Geniş Monitör Desteği ve Daha Fazlası: Final Fantasy 16’nın PC Özellikleri Açıklandı.

Creative Business Unit III stüdyosu ve Square Enix şirketinden temsilciler, gazetecilerle yaptıkları konuşmalarda Final Fantasy 16’nın PC versiyonundan daha fazla bahsetmeye başladı. Serinin yapımcısı Naoki Yoshida dün resmen “halkın” platformunda yakın bir zamanda rol yapma oyununun çıkacağına işaret etmişti ve bugün oyunun PC versiyonundaki temel özellikleri açıkladı. Oyuncuları klavye için yeniden düzenlenmiş kontroller, geliştirilmiş grafikler ve teknik olarak PS5’ten daha gelişmiş bir proje bekliyor.

Creative Business Unit III stüdyosunun ana güçlerinin çoğu yaz aylarında PS5 için yayınlanacak hikaye genişletme paketi üzerinde yoğunlaştığı belirtiliyor. Geri kalan ekip ise Final Fantasy 16’nın PC’ye aktarımıyla ilgileniyor. Takım, ek dil desteği zaten zengin olan konsol sürümüyle uğraşmayıp bunun yerine ek özellikler eklemeye karar verdi.

Yoshida’ya göre, Final Fantasy 16 PC versiyonu, geliştirilmiş grafikler ve performans özelliklerine sahip olacak. Bu avantajları yalnızca yüksek performanslı PC’lerde hissedebileceksiniz, ancak geliştiriciler iyi bir optimizasyona güveniyor. “Standart donanımda” 60-100 FPS almak oldukça mümkün olacak. Ancak PC için zorunlu gereksinimler arasında “iyi” bir SSD’nin bulunması gerekecek.

Bunun yanı sıra, geliştiriciler ultra geniş monitör desteği, ses geliştirmeleri ve oyuncuların parametrelerde optimal dengeyi bulmalarına yardımcı olacak ek ayarlar üzerinde çalışıyor.

Final Fantasy 16’nın PC versiyonunun çıkışı uzun sürmeyecek. Duyuru yapılmasının hemen ardından, geliştiricilerin projeyi satın almadan önce özgürce deneyebileceğiniz ücretsiz bir demo sunacakları söyleniyor.