Daniel Vavra, Kingdom Come Deliverance 2’nin mevcut performansı hakkında biraz daha detay verdi.

Daniel Vavra, Kingdom Come Deliverance 2’nin mevcut performansı hakkında biraz daha detay verdi.

Bu haftanın başında Kingdom Come Deliverance 2’nin oyun direktörü ve Warhorse Studios’un kurucusu Daniel Vávra, kişisel YouTube kanalında oyunun mevcut performansı hakkında kısa bir video paylaştı.

Vávra’ya göre, yeni AMD Ryzen 7950X3D işlemci ve RTX 4080 Super grafik işlemcisine sahip PC’si oyunu 4K çözünürlükte ve çok yüksek ayarlarda 60 kare hızında çalıştırmış ve NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) ve AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) desteğini doğrulamıştır.

Ancak, paylaşılan bu detaylar sırasında hangi yükselticilerden birini etkinleştirip etkinleştirmediği tam olarak belirsizdi. Bu soruyu Warhorse Studios’un PR müdürü Tobias Stolz-Zwilling’a yönelten gazeteciler, Stolz-Zwilling’in, tatilde olsa bile açıklamalar almak için Daniel Vávra ile iletişime geçmeye yeterince nazik olduğunu öğrendiler.

Anlaşıldığı üzere, Kingdom Come Deliverance 2, DLSS (veya FSR) olmadan zaten 60 kare hızında çalışıyor ve bu yükselticilerle etkinleştirildiğinde 80 kare hıza ulaşabiliyor. Ancak Stolz-Zwilling, bu durumun “çoğu” yer için geçerli olduğunu, ancak tüm oyun alanları için doğru olmadığını ve genel olarak, bunun tamamen temsil edici olarak algılanmaması gerektiğini belirtti.

Bununla birlikte, Kingdom Come Deliverance 2’nin bu yıl PC, PlayStation 5 ve Xbox Series S|X için planlanan çıkışına kadar stüdyonun oyunu optimize etmek için sadece birkaç ayı kaldı. Hatırlatmak gerekirse, devam oyunu hala CryEngine teknolojisini kullanıyor çünkü Warhorse, orijinal oyun üzerinde çalıştıktan sonra tüm iç süreçlerini bu motora göre yapılandırmıştı.

Devam oyununda oyuncular yine Skalitzli Henry’nin rolünü üstlenecek ve hala ebeveynlerinin ölümünün intikamını almaya çalışacaklar. Birinci şahıs dövüşü gerçekçi kalacak, ancak geliştiriciler bunu birinci oyundan daha erişilebilir hale getirmeye çalıştılar.