Days Gone Satışları Mortal Kombat 11’i Geride Bıraktı

Days Gone Satışları Mortal Kombat 11’i Geride Bıraktı

Orta dereceli gözden geçirme puanlarına rağmen ve Mortal Kombat 11 ile aynı hafta yayınlanmasına rağmen, Days Gone geçen hafta perakende pazar için İngiltere satış planında zirveye ulaştı. Daha da etkileyici olanı, Mortal Kombat 11’den daha az platformda olmasına rağmen ve MK11 gibi bir serinin devam oyunu olmanın aksine yepyeni bir oyun olmasına rağmen, bunu rahatça yapmasıdır. Lansman haftası fiziksel satışları, geçen yılki God of War’dan yüzde 27 daha düşük, ancak her şey göz önüne alındığında, Days Gone resmen gövde gösterisi yaptı.

 

Bu arada, Mortal Kombat 11 ilk haftasında iki numaraya razı olmak zorunda kaldı ve perakende satışlar, 2015’te başlatılan Mortal Kombat X’e göre yüzde 43,6 düştü (not: dijital satışların dahil olmadığını ve pazarın 2015’te olduğundan çok daha büyük olduğunu hatırlatalım). Satışlar Mortal Kombat X’den geriye düşerken, NetherRealm Studio’nun en son oyunu olan Injustice 2’den bir miktar yükseldi. Mortal Kombat 11, satışlarının yüzde 71’ini oluşturan PS4’te en çok satılan ürün oldu.

 

Öte yandan, geçen haftaki World War Z, Mortal Kombat 11 ve Days Gone’lerin ötesinde, satışlar açısından oldukça yavaştı, haftada dokuzuncu sıradan 10’a düştü.

İşte haftanın en iyi 10 oyunu:

  1. Days Gone
  2. Mortal Kombat 11
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Tom Clancy’s The Division 2
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Sekiro: Shadows Die Twice
  8. Foriza Horizon 4
  9. New Super Mario Bros. U Deluxe
  10. World War Z

Tabii ki, Days Gone, oyunun lansman satışlarının çok sağlıklı olduğunu öne süren bir raporla bugün ilk sıralarda yer aldı. Yayımlanma anında, Sony henüz oyun için herhangi bir resmi satış numarasını ifşa etmedi, ancak, yakında bu cephede bir şeyler duymayı bekliyoruz.