Dead Space ve The Callisto Protocol’un geliştiricisi, yeni oyununun “korkunç” konsepti ile övündü.

Dead Space ve The Callisto Protocol’un geliştiricisi, yeni oyununun “korkunç” konsepti ile övündü.

Denz bir oyun tasarımcısı olan Glen Schofield, bilim kurgu korku oyunu The Callisto Protocol’un başarısız piyasaya sürülmesinden sonra sadece emekli olmayı düşünmüyor. Aksine, en sevdiği korku türünden vazgeçmeyi düşünmüyor ve zaten yeni heyecan verici bir projede çalışıyor. Schofield’un son yayınladığı yazıda, oyununun konseptini paylaştı ve bu projenin en ünlü projeleriyle benzerlikler taşıdığını belirtti.

Glen Schofield sosyal medyada, GDC 2024 geliştirici konferansının katılımcılarından biri olduğunu belirtti. Bu etkinlik kapsamında yeni oyununu tartışmak için birçok geliştiriciyle tanıştı. Schofield’un daha önce üzerinde çalıştığı küçük bir ekibin olduğu anlaşıldı ve bu ekip onunla birlikte fikir üzerinde aktif olarak çalışıyor.

Bununla birlikte, henüz gizemli olan Glen Schofield’un başka bir oyununun bir parçası olabilecek canavarın çizimini paylaştı. Oyun tasarımcısının tekrar bir korku oyunu üzerinde çalıştığı anlaşılıyor ve paylaştığı çizim, Dead Space serisindeki necromorph’ları hatırlatıyor. Schofield, bu kült serinin ilk oyununun yaratıcısıydı ve muhtemelen tekrar oynayacak. Bu konuda, son ziyareti ile de DICE’ın ana ofisine işaret etti. Belki de Battlefield yazarlarıyla Dead Space’in doğrudan devamı üzerinde çalışıyor veya tamamen yeni bir korku projesi üzerinde çalışıyor.