Death Stranding 2020’den Önce Gelir Mi?

Death Stranding 2020’den Önce Gelir Mi?

Metal Gear yapımcısı Hideo Kojima hayranları, 2016’da duyurulmasından bu yana, özellikle Konami’den ayrılmasının ardından ilk unvanı olacağı için, yaklaşmakta olan Death Stranding adlı oyununu merakla bekliyorlardı. Konami, sevilen geliştiricinin tedavisi için kazandığı o korkunç şöhreti göz önüne alarak (Kojima’nın kendisine çok şey borçlu olduğunu itiraf etmesine rağmen), birçoğunun şu anda istediği şeyi yapması için tam bir özgürlük kazandığını görmekten memnuniyet duyuyordu. Özgürlük seviyesi gizemli yeni oyunu için hafif bir gecikmeye yol açıyor gibi görünüyor.

 

Japon sitesi j-wave yapılan bir röportajda Kojima, Death Stranding’in programın gerisinde “kuvvetsiz” olduğunu ancak “toparlandığını” belirtti. Kojima, büyük olasılıkla insanların gecikme konusunda endişelenmelerini beklediğini belirtti. “Başlangıçtaki planın biraz dışına çıktı, ancak fazla gecikmedi.” Çıkış tarihi, yıllarca süren söylentilere konu oldu, en sonuncusu, bu yıl ortaya çıkacağını iddia ediyor, ki şu anda son derece düşük bir ihtimal.

Hafif bir gecikme o kadar da kötü olmasa da, Kojima’nın oyunun başlangıçta ne zaman yayınlanacağını bilmediğimizi bilmeniz gerekir, yani gecikmenin derecesi belirsiz. Bir keresinde 2020 Olimpiyatları’ndan önce çıkacağını, bu yüzden muhtemel hayranlarının hala birkaç yıl beklediğini belirtti.

Yukarıda belirtilen röportajda Kojima, gecikmenin temel nedeni olabilecek başlık vizyonundan taviz vermediğini belirtti. Yapabilecekleri konusunda hiçbir kısıtlama görünmüyor, Kojima vizyonunu mükemmel bir şekilde yansıtana kadar istediği kadar salıvermeye devam edebiliyor gibi görünüyor. Bu çığır açan bir eğlence parçasına yol açsa da, beklemekten yorulabilecek ve hatta bitmiş üründen hayal kırıklığına uğrayabilecek hayranları arasında kayıtsızlık riski oluşturabilir.

 

Halen, Norman Reedus gibi başrolde oynadığını bildiğimiz sayısız ünlünün yanı sıra, henüz doğru bir şekilde doğrulanıp onaylanamayacak potansiyel bir çok oyunculu unsur dışında, oyun hakkında bilmediğimiz çok şey var.

 

Death Stranding’in şu anda PS4’e özel bir sürüm olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor, ancak bu hızda, Sony’nin 2020’de piyasaya sürülmesi planlanan PlayStation 5’e de gelebilir.