Death Stranding 2’nin gerçek zamanlı olarak depremlerle tetiklenen ve coğrafi değişikliklere neden olan oyun alanı değişiklikleri içereceği bildirildi.

Death Stranding 2’nin gerçek zamanlı olarak depremlerle tetiklenen ve coğrafi değişikliklere neden olan oyun alanı değişiklikleri içereceği bildirildi.

Death Stranding 2: On the Beach, gerçek zamanlı olarak depremler, orman yangınları, sel baskınları ve benzeri olaylar tarafından tetiklenen arazideki değişiklikleri içerecektir

Death Stranding 2: On the Beach oyun fragmanı oldukça yoğundu ve prömiyerinin ardından günler geçmesine rağmen hala fragmanın inceliklerine dalıyor ve gizlediği tüm ayrıntıları öğreniyoruz. Ve oyunlarını tanıtırken kasıtlı olarak gizemli ve sürekli soru işaretleri uyandıran fragmanlar oluşturma eğilimi ile tanıdığımız Hideo Kojima, son YouTube şovu HideoTube’daki (son yedi yılda bir) son bölümünde fragman hakkında bazı önemli ayrıntılar paylaştı.

Kojima’nın ortaya koyduğu önemli ayrıntılardan biri, Death Stranding 2: On the Beach’de arazinin gerçek zamanlı olarak deforme olacağıydı. Oyuncular deprem, orman yangını, sel baskını gibi doğal afetlerle karşılaşacak, bu da arazinin gerçek zamanlı olarak dinamik olarak değişmesine neden olacak ve oyuncuların planlarını değiştirmesine ve improvisasyon yapmasına zorlayacak.

Elbette ki, son fragmanda bunun nasıl gerçekleşeceğine dair birkaç ipucu gördük, burada bir köprüyü yıkarak sel oluşturan, hatta deprem sırasında bir dağın yamacını çökerten bir tablo sunuldu. Oyun içindeki tüm doğal afetlerin bu kadar ciddi olup olmayacağı ve karşılaşacağınız çeşitlilik hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

Yukarıda bahsedilen sel sahnesi hakkında konuşurken, Kojima şunları söyledi:

Bu bir sel. Oyundaki arazi gerçek zamanlı olarak değişiyor. Depremler, orman yangınları, sel basmaları oluyor, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Yolu kapatabilir.

Orijinal Death Stranding’de çevrenin analizi ve ona göre ideal hareket rotalarını bulma ve doğal engelleri aşma önemli bir oyun mekaniğiydi, bu nedenle doğal afetlerin dinamik tarafının neyle ilgili olduğu kesinlikle ilgi çekici.

HideoTube yayını sırasında Kojima ayrıca Death Stranding 2: On the Beach olaylarının yalnızca Kuzey Amerika’da değil (son fragmanda açıkça görüldüğü gibi), tamamen farklı bir kıtada gerçekleşeceğini doğruladı.