Devolver’ın Kurucu Ortağı: Oyun Endüstrisinde Hizmet Oyunlarının Fazlalığı – İnsanlar için Buna Zamanları Yok

Devolver’ın Kurucu Ortağı: Oyun Endüstrisinde Hizmet Oyunlarının Fazlalığı – İnsanlar için Buna Zamanları Yok

Devolver Digitalın kurucularından biri olan Nigel Lowrie, GamesIndustry.biz yayınıyla gerçekleştirdiği röportajda, oyun endüstrisindeki mevcut durum hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Ona göre, günümüz oyun endüstrisindeki temel sorunlardan biri büyük çaplı hizmet oyunlarının aşırı üretilmesidir:

“Şirketimiz küçük ve orta ölçekli oyunlar çıkarıyor. Ancak büyük oyunlar yapan şirketler, kendi ağırlıkları altında ezildikleri izlenimine kapılmış gibi görünüyor. Oyuncular belirli hizmet projelerine güçlü bir şekilde bağlılar, ancak bu oyunlara harcayabilecekleri zaman sınırlı. Buna rağmen şirketler her geçen gün daha fazla ve daha büyük oyunlar çıkarıyorlar, bu da çok fazla zaman gerektiriyor, ancak insanların oynayacak kadar zamanları yok.” – Lowrie dedi

Sonuç olarak, Lowrie’nin ifadesine göre, hizmet oyunlarındaki fazlalık, artık oyunlardan dikkat çekmek için daha küçük projelerin de mücadele etmesine yol açmaya başladı – bu oyunlar tamamen farklı türlerde olsa bile. Lowrie, arkadaşları ve meslektaşlarıyla Helldivers 2 oynadığını ve bunun böyle hizmet oyunlarından biri için iyi bir örnek olduğunu söyledi – ondan kopmak zor ve oyuncunun dikkatini başka bir projeye çekmek için oyuncu için gerçekten ikna edici bir şey sunmak gerekecek.

Lowrie, Gamepass gibi hizmetlerin yanı sıra değindiği konuda, bu tür hizmetler sayesinde bağımsız geliştiricilerin başarısızlık riskine karşı kendilerini bir nebze koruyabileceklerini ve hizmetten ödeme alabileceklerini söyledi. Ayrıca, hizmet oyuncular arasında yeni bir kitle bulmalarına da olanak tanır. Bununla birlikte, Devolver, oyunlarını yayınlama konusunda geleneksel yaklaşıma bağlı kalacak – şirket, satın almak isteyen ve oyunlarını sahip olmak isteyen birçok oyuncu olduğuna inandığı için, oyunları satmayı önemsiyor. Şirket, abonelik hizmetlerini, zaten hiçbir şekilde oyun satın almamayı planlamayan insanlar için uzun vadeli bir perspektif olarak görüyor.

Ayrıca, Lowrie, Valve ve Steam mağazasını takdir etti ve bu platformun büyük bir yayıncı veya pazarlama bütçesi olmayan ilginç küçük projeleri desteklediğini belirtti – mağaza, ilgi çekici bulduğu ve bazı oyuncuları etkilediği perspektifli projelere büyük ölçüde dikkatle yaklaşıyor.