DF’ye göre, Death Stranding 2’de global aydınlatma ve ışın izleme kullanılabilir

DF’ye göre, Death Stranding 2’de global aydınlatma ve ışın izleme kullanılabilir

Digital Foundry ekibi, Death Stranding 2’nin yeni fragmanını tartıştı ve oyunun daha dinamik bir global aydınlatma efekti yaratmak için ışın izleme teknolojisinin kullanılabileceğini öne sürdü.

Tam videoyu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz, ancak Death Stranding 2’de ışın izleme konusundaki yorumlar 7. dakikadan itibaren başlıyor. Fragmanda dikkat çekilen bir sahne var, yani ana karakter karanlık bir yerde, zamanla gün ışığı tarafından aydınlatılıyor.

Genel grafik güzelliğinin yanı sıra, güneş ışığının iç mekanın iç kısmını dinamik olarak aydınlatması, belki de ışın izleme ile global aydınlatma çözümü kullanıldığını gösteriyor.

Horizon Forbiden West’te önceden hesaplanmış oldukça etkileyici bir yapay aydınlatma var, ancak dinamik değil (…) Bu ya çok başarılı ve etkileyici bir rastgeleleştirilmiş çözüm ya da belki de gerçekten ışın izleme ile global aydınlatmanın avantajlarından yararlanıyorlar.”

— Digital Foundry

Hatırlatmak gerekirse, Death Stranding 2, ilk oyun gibi Horizon Forbiden West’in kullandığı grafik motorunda geliştiriliyor. Kojima Productions tarafından geliştirilen oyun, Decima grafik motorunun daha yeni bir sürümünde geliştiriliyor ve belki de ışın izleme ile global aydınlatma gibi yeni teknolojilerle.

Bununla birlikte, global aydınlatma efektleri için ışın izleme teknolojisinin kullanılabilirliği hakkında yapılan bu öneriye rağmen, fragmanda yansımaların Screen Space Reflections tekniği kullanılarak oluşturulduğunu gösteren birkaç sahne bulunmaktadır. Ancak, bu detaylar hakkında daha kesin bir sonuca, oyunun nihai sürümünün çıkmasından sonra ulaşabileceğiz.

Death Stranding 2: On the Beach’in PlayStation 5 için 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanmaktadır.