Diablo 4’ü Takip Etmeyecek Path of Exile 2 – Oyun Yönetmeni Açık Dünya ARPG için Uygun Değil, İddialı

Diablo 4’ü Takip Etmeyecek Path of Exile 2 – Oyun Yönetmeni Açık Dünya ARPG için Uygun Değil, İddialı

[ad_1]

Son röportajında VG247 portalıyla Konuşan Path of Exile 2 Oyun Direktörü Jonathan Rogers, Diablo 4 ile rekabet hakkındaki düşüncelerini ve Blizzard’ın oyununun devam oyununun gelişimine etkisini paylaştı.

Rogers’a göre, Path of Exile 2 ekibi, Diablo 4’ün piyasaya sürülmesinden ve oyun topluluğunun yeniliğe verdiği tepkiden sonra projesinde herhangi bir değişiklik yapmamıştır. Tam tersine, rakibin piyasaya sürülmesi sadece geliştiricilerin daha önce aldıkları kararların doğruluğu konusundaki güvenlerini pekiştirmiştir.

Rogers özellikle Diablo 4’te gerçekleştirilen açık dünya konseptine yoğunlaştı. Oyun Direktörü, ARPG türündeki bu unsuru doğru bulmada şüphelerini dile getirdi:

Ben oyunlardaki açık dünyaya her zaman şüpheyle yaklaştım ve bazı durumlarda işe yarasa da ARPG türünde yeri yok. Diablo 4’teki bu yönü kesinlikle beğenmedim. Zindanlar, sadece dikkatlerini dağıtan açık dünyadan çok daha iyidir.

Sonuç olarak, Rogers, genel olarak Path of Exile 2 ekibinin Diablo 4 deneyiminden faydalanamadığını belirtti. Ancak rakibin piyasaya sürülmesi, şu anda oyuncuların tür için gerekli minimum özellikler ve mekaniği hangi şekilde gördüğünü daha iyi anlamalarına yardımcı oldu.

Görünüşe göre, Path of Exile 2, birinci oyunun test edilmiş formülüne sadık kalacak, derin bir yağma, karakter gelişimi ve zindanlarda eğlenceli oynanışa odaklanarak. Uzun zamandır beklenen Grinding Gear Games devam oyunu nihayet gün yüzüne çıktığında hangi yaklaşımın daha başarılı olacağını oyuncular kendileri değerlendirebilecek.