DICE Battlefield 1’de cephane yardım işleyişini değiştiriyor

DICE Battlefield 1’de cephane yardım işleyişini değiştiriyor

DICE’nin yazmış olduğu Reddit’teki yazıya göre: Yakın tarihli They Shall Not Pass genişlemesinde Battlefield 1’in “oldukça tartışmalı” el bombası desteklerinde bazı değişiklikler yapıldı. Ancak onlardan kurtulduğunuzu sanmayın. Değişiklikler geliştirici tarafından “destek mekaniğinin tam anlamıyla yeniden işlenmesi” ve “Ammo 2.0”, savaş alanındaki Destek sınıfının kullanışlılığını artırmak için tasarlanmıştır.’’ olarak tanımlanıyor. 

“Ammo 2.0’’, cephane araçlarının destek için tek yol olması düzeninin değişmesi, cooldown’ları değiştiren cephane araçları ile cooldown tabanlı bir sisteme geçiş anlamına geliyor” diye açıklanmakta. “Cooldown tabanlı destek, cephane kutusunun faydasını uzun vadeden kısa vadeye kaydırıyor. Cooldown, uzun vadede az miktarda cephane vererek, birçok aletin başlangıç cephanesini azaltabiliriz. Yani bundan sonra savaştan sonraki ilk öncelik cephaneye sahip çıkmak olacak.

Yeni sistem için üç ana hedef var: Cephane gadget’larının her zaman faydalı olmasını sağlamak ve diğer gadget’ların özelliklerini,üretildikten hemen sonra bile artırmak, cephane bittikten sonra diğer aletlerin tamamen yararsız kalmamalarını sağlamak; Desteklerin, tam mermili ekipman yüklemesiyle yeniden canlandırmaktan çok daha çekici bir seçenek olmasını sağlayıp, aynı anda aşırı kullanımlarını da önlemek.

DICE aynı zamanda “Destek isteyen diğer sınıfların etkinliğini çoğaltmak istiyoruz, örneğin, cephane ile desteklenen iki Saldırı, desteksiz üç saldırı’dan daha iyi olmalıdır. Tamamlayıcı rollerle uygun bir takım kompozisyonu getirmek, tek bir sınıfı istifade eden kaba kuvvetten daha güçlü olmalı “dedi.

DICE, “Topluluk Test Ortamı” listesinde sırada “bomba zamanlayıcıları ve cephane kutusu cooldown hızlandırması ayar geçişi” olduğunu söyledi. Desteği engellemek için bastırma gibi şeyler denenecek, Ammo 2.0 desteğini diğer aletlere genişletilecek, Ammo Pouch desteğini eklenilecek, kalıcı cooldowns ve cephane aşırı doldurma testi yapılacak ve el bombalarına bi kaç ince ayar yapılacak.

Yeni sistemin en yakın olacak olan etkisi bomba spamında küçük ancak önemli bir azalmadır: Bombayı saniyede bir atabiliyorsunuz ve bomba dakikada bir öldürme yapıyor. Bu sorun, They Shall Not Pass çıktığından beri tüm temel oyun haritalarında yüzde yedi oranında düştü.

Ve DICE, çoğu bombalı saldırı tipinin zamanlayıcılarının daha da yükseleceğini söyledi. Örneğin frag bombaları, zamanlayıcılarının 36 saniyeden 49 saniyeye yükseldiği görülecek. Ama aynı zamanda, bu noktada, her şeyin halen devam etmekte olan bir çalışma olduğuna da vurgu yaptı. Ammo 2.0 konusunda her türlü geribildirim veya öneri için de açık olduklarını belirttiler.