Disco Elysium’ün Yaratıcısı, İlk Fallout’a Hayranlığını İfade Etti

Disco Elysium’ün Yaratıcısı, İlk Fallout’a Hayranlığını İfade Etti


Disco Elysium’in yaratıcısı Robert Kurvitz, Mary DeMarle’ın “Oynamaya Değer Her Şey: Video Oyunlarının Dünyayı Nasıl Değiştirdiği” kitabına adanmış bir yayında yer aldı. Yayın sırasında Kurvitz, orijinal Fallout oyununu oynadı ve hem oyun hakkındaki düşüncelerini hem de modern post-apokaliptik eserler hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Kurvitz, klasik RPG’lere olan sevgisi ile tanınan birisi olarak, Fallout’u “ruh halinin neredeyse kutsal bir yıkımı olarak mükemmel bir kapsül” olarak adlandırdı. Fallout’un, insanlığın diz çöktüğü bir durumu gösterdiğini ve diğer post-apokaliptik dünyaların buna kıyasla “eğlence parkı gibi” göründüğünü belirtti.

Kurvitz, Fallout’taki detaylara, örneğin, oyunun, eğitim mağarasında bulunan Vault kostümlü bir ceset aracılığıyla hikayeyi nasıl anlattığına, özellikle hayran kaldı. Bu an, oyuncunun su için çip arayışına çıkan ilk kişi olmadığını gösteriyor.

Karl Marx’ın en beğeneceği Fallout oyununun hangisi olacağı sorulduğunda, Kurvitz hiç şüphesiz bu oyunun Fallout 2 olacağını belirtti. Bunun nedenini, oyunun ticarete, sosyal ekonomiye ve yerleşimlerin birbirleri üzerindeki etkisine odaklanmasına bağladı. Bununla birlikte, Kurvitz, Marx’ın Bethesda’nın Fallout oyunlarını oynamayacağına emin olduğunu ifade etti.

Kurvitz, Fallout’un sadece derin düşünceler ve politika değil, aynı zamanda “harika vahşi sesler,” örneğin bir farenin cırlak ölümü de olduğunu belirtti.

Mary DeMarle ile yaptığı sohbette Kurvitz, Disco Elysium konusuna da değindi. Herhangi bir sanat eserinin değerinin, eserin kendisinde değil, onu bir araya getirdiği insanlarda olduğunu söyledi.

> Sanat bir kamp ateşidir. Ancak çevresinde, onun hakkında konuşan insanlar olmalıdır, o zaman bir anlamı olur.

Hatırlatmak gerekirse, Robert Kurvitz ve ZA/UM diasporasından iki diğer üye, Helen Hindpere ve Aleksandr Rostov, Red Info adında bir stüdyo kurdu. En son haberlere göre, Disco Elysium’un hakları üzerine ZA/UM stüdyosu ile hukuki bir mücadele içindeler ve “Corinthians” adında bir şeyin telif haklarını sundular.