Disney kendi kapsayıcı personel işe alma politikasının kurbanı oldu: Bo DeMayo’nun neden kovulduğu ortaya çıktı

Disney kendi kapsayıcı personel işe alma politikasının kurbanı oldu: Bo DeMayo’nun neden kovulduğu ortaya çıktı

İçeriden bir isinsizer Jeff Snyder, Disney şirketinin yaklaşan mini dizi X-Men ’97 için senaristi olan Bo DeMayo‘yu beklenmedik bir şekilde neden kovmaya karar verdiğini açıkladı.

Bo DeMayo, Afroamerikan bir senarist olarak, birçok röportajda ve sosyal medya mesajlarında herkese hatırlattığı ve gurur duyduğu bir şekilde eşcinsel olduğunu söylemektedir. Snyder’ın söylediğine göre, DeMayo’nun iş arkadaşlarıyla çalışmak zorlaştı ve Disney için her gün dayanılması gereken bir kâbus haline geldi.

Ayrıca, beklenmedik bir şekilde DeMayo’nun hobileri hakkında detaylar ortaya çıktı: OnlyFans’da bir hesabı olduğu ve takipçileriyle bazı içerikler paylaştığı ortaya çıktı. Disney yönetimi bunu öğrendiğinde şok oldu ve DeMayo’nun OnlyFans’taki davranışını korkunç olarak nitelendirdi.

Şirket, DeMayo’nun sözleşmesinin bitmesine kadar kendisini istememişti çünkü senariste tazminat ödemek zorunda kalacaklardı, ancak sözleşme bittikten hemen sonra onu azletti – mini dizi prömiyerinden hemen önce.

Bu şekilde, Disney, yaklaşık 2020’den itibaren aktif olarak uğraşmaya başladığı kendi kapsayıcı personel istihdamının tutsağı haline geldi. DeMayo’nun işe alınmasında, Disney’yi rahatsız eden şey bile, senaristin, Netflix için Witcher dizisinin yaratımı sırasında meslektaşları ile kavga etmiş olmasıydı.

İlginç olan nokta, şirketin gelecek işten çıkarmayı gizli tutmasıydı, bu yüzden DeMayo, X-Men’in ikinci ve üçüncü sezonları hakkında hayal kururken, yayınevinin işbirliğini sonlandıracağını biliyordu. Kullanıcılar, DeMayo’nun farklı azınlıkların haklarını savunan çeşitli kurumlar aracılığıyla şirkete tehdit etmeye başlayacağından korktuğu için Disney’in daha fazla sorun yaşamasından endişe duyduklarını düşünüyorlar.

Disney’in aslında değerli bir çalışan olan böyle birini işe almasıyla kendini cezalandırmasına rağmen DeMayo da kendi payını aldı: muhtemelen Disney ile işbirliği sona erdikten sonra kullanıcıların desteği bekliyordu, ancak kendisine artan ilgi ters etki yarattı – kullanıcılar, onun Twitter’da oldukça tuhaf ve ırkçı söylemler yaptığını fark ettiler, bu da eleştiriye neden oldu ve DeMayo sosyal medya hesaplarını silmek zorunda kaldı.