Don’t Nod, Banishers: Ghosts of New Eden ve Vampyr’un aynı evrende geçtiğini doğruladı.

Don’t Nod, Banishers: Ghosts of New Eden ve Vampyr’un aynı evrende geçtiğini doğruladı.

Banishers: Ghosts of New Eden ve Vampyr aynı anlatı evrenini paylaşıyor. Bunun hakkında Don’t Nod’dan Stefan Boureche, Whatifgaming dergisine verdiği röportajda çeşitli konulara değindi.

Ona yöneltilen soru, benzerlikler nedeniyle Banishers’ın gerçek bir devamı olarak mı kabul edildiği sorusuydu. Boureche şöyle açıkladı:

“Size bir sır vereyim: her iki oyunun da hikayesi aynı anlatı evreninde geçiyor. En dikkatli oyuncular, oyun içinde bazı ipuçlarında, eşyalarda veya belgelerde bunu doğrulayan kanıtlar bulabilirler. Örneğin, Vampyr’daki St. Paul Brotherluk’un sembolünü andıran Charles Davenport’ın broşu.”

Boureche ayrıca 2024 yılında AA ve AAA oyunları arasındaki farkı da anlattı ve Banishers’ın ilk kategoriye, yani ikinci kategoriye değil, ait olduğunu öne sürdü:

“Bu, bize sınırlı bir bütçe, kaynaklar ve zaman veriyor. Ayrıca, oyunu ve özelliklerini geliştirirken sürekli bir seçim yapmak zorunda olduğumuz anlamına geliyor, böylece deneyim yukarıdaki bütçe ve kaynak kısıtlamalarına uygun olabilir.”

Sonra Boureche, AA projelerinde “gelişimin ortasında her şeyi bırakamazsınız ve ideal olarak orijinal plana sadık kalmalısınız” dedi. Yani geliştirme açısından düşünceler büyük paraya mal oluyor.

Banishers: Ghosts of New Eden, PC, Xbox Series X/S ve PS5 için mevcuttur.