Dragon’s Dogma 2 oyun yönetmeni, oyuncuların hızlı seyahat sistemini reddetmelerini istiyor.

Dragon’s Dogma 2 oyun yönetmeni, oyuncuların hızlı seyahat sistemini reddetmelerini istiyor.

Hızlı seyahat – açık dünya oyunlarında tartışmalı bir konudur. Çok kolay yaparsanız, dünyayı basitçe karıştırma riskiyle karşı karşıya kalırsınız; çok zor yaparsanız, oyuncular seyahatin yorucu olabileceğini düşünebilirler. Dragon’s Dogma 2 yönetmeni Hideaki Itsuno, neden ilk seçeneği kaçınmayı tercih ettiğini açıkladı, oyuncuların normal bir şekilde seyahat etmelerini ve etraflarındaki dünyayı tanımalarını tercih ettiğini.

Sadece deneyin. Seyahat sıkıcı mı? Bu yanlış. Bu sadece oyununuz sıkıcı olduğu için bir sorun. Yapmanız gereken tek şey, seyahatleri ilginç hale getirmek. Bu yüzden oyuncuların keşfetmeleri için doğru yerlere eşyalar yerleştiriyoruz veya her seferinde farklı izlenimler yaratan düşmanların ortaya çıkma yöntemlerini veya oyuncuların on metreden önce güvenli olup olmadığını bilmediği kör durumlara düşmelerini sağlıyoruz. Oyuncuların bir şeye rastlamaları ve bir şeyin olmasını sağlayacak şekilde oyunun yapısını oluşturmak için çok çalıştık, bu yüzden oyunda hızlı seyahat olmasına rağmen oyuncuların bisikletle gitmek veya yürüyerek gitmek arasında seçim yaparak seyahatten keyif almalarını sağladık.

Dragon’s Dogma 2 ve öncüsü, sınırsız hızlı hareket etmelerine izin vermemeleriyle benzersizdir. Her iki oyun da belirli kristallere teleport etmek için pahalı ve nadir taşlar gerektirir. Dragon’s Dogma 2’ye, belirli yollarda hareket etmeyi sağlayan arabalar da eklenmiştir, ancak bu yollarda beklenmedik pusular ve olaylarla karşılaşabileceğiniz belirtilmiştir.

Diğer oyunlarda hızlı seyahat, açık dünyaları bir dizi yükleme ekranına dönüştürdüğü için eleştiriye maruz kaldı. Sonuç olarak, bazı oyunlar bu özelliğe farklı yaklaşmaya çalıştı veya ondan tamamen vazgeçmeye çalıştı ve onu devam oyunlarında geri getirmek istedi. Itsuno, hızlı hareketin bir özellik olarak hoşuna gittiğini belirtti: “Bu rahat ve iyi”. Ancak aynı zamanda mesafenin Dragon’s Dogma 2’nin önemli bir parçası olduğunu düşünüyor, bu nedenle ekibin hızlı hareketi sınırlamaya karar verdiğini belirtti.

Belki de uzun mesafelerin kısaltılmasının belirli maliyetlerle ilişkilendirilmesini istedik. Bir şekilde, bu gerçek dünyayı yansıtıyor. Gerçek hayatta, sistemi mümkün kılmak için gerekli birçok kural var ve bu kuralları ihmal etmek şeyleri daha az gerçekçi veya daha az değerli hale getirir.

Dragon’s Dogma 2’nin hızlı seyahatlere benzersiz yaklaşımının 22 Mart’ta PS5, PC ve Xbox Series X|S’de piyasaya çıkacağında nasıl sonuçlanacağını göreceğiz.