Dragon’s Dogma 2 Oyuncuları, RPG Oyunundaki Düşman Çeşitliliğinden Şikayet Ediyor.

Dragon’s Dogma 2 Oyuncuları, RPG Oyunundaki Düşman Çeşitliliğinden Şikayet Ediyor.

Dragon’s Dogma 2 oyuncuları, rol yapma oyunundaki düşman çeşitliliğinden etkilenmiyor ve oyunun yayınlanmadan önce verilen vaatlerle aldatıldıklarını hissediyorlar.

Dragon’s Dogma 2’nin çıkışından dört gün geçti ve başlangıcı çok pürüzsüz olmadı. Capcom’un yeni oyununa yönelik eleştirilere yönelik sebepler bulan kullanıcılar – özellikle mikro işlemler ve performans sorunları nedeniyle, şimdi de rol yapma oyunundaki düşman çeşitliliğine dikkat çekiyorlar.

Dragon’s Dogma subredditinde fark edildiği gibi, bazı oyuncular devam oyununda çeşitli düşmanların olmamasından hayal kırıklığı yaşıyorlar. Örneğin, bir kullanıcı, diğer topluluk üyelerine “Oyunun düşman çeşitliliğinden yoksun olduğu konusunda herkes mutabık mı?” diye soruyor ve oyun direktörü Hideaki Itsuno’nun görüntüsüyle bir meme paylaşıyor.

Diğer kullanıcılar da yanıtlarda şikayetlerini paylaştılar. Bir Reddit kullanıcısı, “Sorun, düşman eksikliğinde değil, son 12 yıldır savaştığımız aynı düşmanlarla ilgili. Yani artık onlarla savaşmaktan bıktık,” diyor. “Oyunun içinde herhangi bir düşman varsa, hepsi birbirinden farklı olsaydı, şu anda şikayet etmiyorduk.”

“Birbirinin aynı düşmanlara karşı olmaktan aslında vazgeçmesem de,” şeklinde başka bir kullanıcı açıklıyor, “biraz endişeli olduğum şey konumları.” Aynı kullanıcı, ilk Dragon’s Dogma’da her şeyin daha iyi planlandığını belirtiyor (örneğin, soryan ve harpi nerede bulabileceğiniz), “ve şimdi görünüşe göre hepsi her yerde/tuhaf biçimde bir arada.” diyor.

Subredditin bir diğer kullanıcısı, Dragon’s Dogma 2’nin çıkışından önce yapılan geliştirici yorumlarını getiriyor. Itsuno ve baş oyuncu oyun tasarımcısı Kento Kinoshita ile IGN röportajında düşmanlar hakkında konuşmuşlar, özellikle de Sphinx hakkında ve “Buna benzer birçok büyük yaratığın olduğunu” ve ekip olarak “düşman tasarımı konusunda her şeyi denediklerini” söylemişler. RPG Site ile yapılan başka bir röportajda, oyun direktörü “Henüz göstermediğimiz birçok yaratığımız olduğunu” da belirtmiş.

Görünüşe göre Itsuno’nun yorumları bazı oyuncuların beklentilerini karşılamadı. “İnsanlar performanstan, mikro işlemlerden ve daha fazlasından bahsediyorlar… Ben kişisel olarak düşman çeşitliliği eksikliğinin bu oyunun en büyük eksikliği olduğunu düşünüyorum,” diyor başka bir Reddit kullanıcısı, yukarıdaki gönderinin altında.

“Genel olarak oyundan hoşlanıyorum ama bu konuda haklılar. Eğer bana goblinlerin, soryanların ve harpielerin bu dünyadaki en büyük avcılar olduğu söylenseydi, kabul ederdim, çünkü bu dünyadaki en yaygın hayvan türleri”diyen başka bir hayran ekliyor.