Dragon’s Dogma 2 Oyuncusunun Müttefikleri Delirerek Tüm Köyleri ve Şehirleri Yok Edebilir

Dragon’s Dogma 2 Oyuncusunun Müttefikleri Delirerek Tüm Köyleri ve Şehirleri Yok Edebilir

Bazı Dragon’s Dogma 2 oyuncuları, oyunun içinde bulunan ve belirtilerine dikkat edilmezse tüm oyun sürecini yok edebilen Dragonsplague hastalığından endişe duydular. Dragon’s Dogma 2 oyununu oynayan topluluk, oyunun oynanışını övgülerle karşılarken, Capcom’u mikro işlemci uygulamaları ve kötü optimize etme konusunda eleştiriyor.

Bununla birlikte Dragon’s Dogma 2 oyuncularını diğer hiçbir şey kadar heyecanlandıran bir özellik daha ortaya çıktı. Oyunun çıkışı öncesinde bu hastalık hakkında bilgi sahibiydik, ancak felaket sonuçları şimdiye kadar bilinmiyordu.

Orijinal oyunda ejderhalar oyuncuya karşı piyonları ayarlayabilirdi, bu durum Dragon’s Dogma 2’de de geçerlidir. Ancak, oyunun birinci versiyonunda bu durum geçicidir, ancak devam oyununda piyonlar hastalıklara yakalanmaktadır. Eğer tedavi edilmezlerse, çılgınlaşmaya başlarlar. Enfekte olan piyonlardan biri, kararınızı verebileceğiniz bir kasabada gecelemek gibi basit bir durumda bile neredeyse tüm kasaba sakinlerini öldürebilir.

Enfeksiyondan kaçınmanın en iyi yolu, bir ejderha yaratığını piyonun etkisine sokmadan yenmektir, çünkü canavarlarla her karşılaşmada piyonun hastalanma olasılığı vardır. Baş piyon ya da diğer oyuncuların piyonları hastalanabilir ve bu hastalıklı piyonlar Dragon’s Dogma 2’de Rupture aracılığıyla farkında olmadan kiralanabilir. Ancak, hastalık belirtileri de mevcuttur ve arisen bunları takip edebilir. Piyonun gözleri kırmızı parlamaya başlar, emirleri yerine getirmeyi reddeder ve sık sık baş ağrısından muzdarip olur.

Maalesef, şu anda Dragon’s Dogma 2’de baş piyonu tedavi etmenin bilinen tek yolu onu öldürmek ve sonra Rupture yoluyla geri getirmektir. Diğer piyonlar sadece işten çıkarılabilir ve sahiplerinin dünyalarına geri gönderilebilir.