Dragon’s Dogma 2 – Steam’de Capcom’ın en popüler tek oyunculu yayını

Dragon’s Dogma 2 – Steam’de Capcom’ın en popüler tek oyunculu yayını

Dragon’s Dogma 2, Capcom’ın en büyük oyun yayınlarından biri olması beklenen bir oyundu Steam’de resmi olarak çıkış yapmadan önce. Japon oyun devinin son rol yapma oyununun 2012’de piyasaya sürülen orijinal oyunun hayranlarını sadece etkilemeyi değil, aynı zamanda Dragon’s Dogma’nın dünyasına ilk defa girecek yeni oyuncuların da katılmasını bekleniyordu. Ve işte, oyunun çıkışından sadece bir gün sonra, tek oyunculu oyunlar arasında Steam’de rekorlar kırdı.

Dragon’s Dogma 2, Steam’de Capcom’ın tarihindeki en çok satan tek oyunculu oyun oldu. Oyundaki çıkıştan sonra haberlerde büyük yankı uyandırdı, ancak Capcom’un bu yılki ana devam oyunu için beklediği nedenlerle değil.

Oyun, anında birçok oyuncuyu toplarken, Steam’de hem yüksek miktarda mikro işlemciye hem de PC’deki düşük performansa sahip olması sebebiyle olumsuz eleştirilere maruz kaldı.

Tüm bu olumsuzlara rağmen istatistikler, Dragon’s Dogma 2’deki oyuncu sayısının Steam’de aktif olarak 200.000 oyuncuya ulaştığını gösteriyor. Bu sayı, daha önce Capcom’un Steam’deki en popüler tek oyunculu oyunları olan Resident Evil 4 ve Devil May Cry 5’i geride bırakıyor. Monster Hunter: World’ün 334,684, Monter Hunter: Rise’ın da daha fazla peak oyuncusu olmasına rağmen, her iki oyun da kooperatif yapıya sahiptir.

Bu rakam, DD2 için orijinal Dragon’s Dogma: Dark Arisen’i de geçiyor, Steam’deki en yüksek oyuncu sayısı 27,368. 200.000 peak oyuncu sayısı inanılmaz bir rakam olmasına rağmen, optimizasyon sorunları giderilirse bu rakamı aşmak mümkün olabilir.