Dragon’s Dogma 2 üzerinde çalışan insan sayısı şaşırtıcı derecede az görünüyor

Dragon’s Dogma 2 üzerinde çalışan insan sayısı şaşırtıcı derecede az görünüyor

Dragon’s Dogma 2 – yılın en tartışmalı oyunlarından biri ve bu proje arkasındaki ekip, bugünün AAA projelerine göre oldukça küçük bir ekip olduğu ortaya çıktı. Aslında, Capcom’un çalışması için sadece diğer oyunlarından dört kat daha az insan ayrıldı.

Verilere göre, MobyGames.com sitesinde yayınlanan Dragon’s Dogma 2 üzerinde sadece 392 çalışan çalışmıştı. Reddit’de Myuserisunique takma adını kullanan bir kullanıcı, bu sayıyı diğer Capcom projeleriyle karşılaştırdı. Street Fighter 6’nın yaratımına doğrudan katılan 1,828 geliştirici olduğu ortaya çıktı, Resident Evil 4 (1,504) ve Devil May Cry 5 (1,222) yeniden yapımları da 1,000 kişilik ekipleri geçti. Diğer stüdyolar ise Dying Light 2 için 2,870 kişilik bir ekip oluştururken Cyberpunk 2077 için 3,184 kişi çalışmıştı.

Çevrimiçi olarak doğru olmayan verilerin sunulduğuna dair suçlamalar bulunurken, Myuserisunique bu iddiayı Steam üzerinden satın aldığı oyunu temel alarak kontrol etmeye karar verdi. Yaptığı hesaba göre, Dragon’s Dogma 2 üzerinde 383 kişi çalışmıştı. Küçük bir fark, muhtemelen konsol versiyonlarının geliştirme sürecine katılan çalışanların listede yer almamasından kaynaklanıyor olabilir.

Oyun hayranlarının bu haberlere verdiği tepkilerden de bahsetmemek imkansız. Birçok fan, Capcom’un oyunun başarısına gerçekten inanmadığını düşündü. Aşağıda bu konuda yapılan bazı seçilmiş yorumlara göz atabilirsiniz.

Bütçeleri sınırlıymış ve Dragon’s Dogma 2’yi yapmak için çok fazla iplik çekmek zorunda kalmışlar. Bu aptallık. Capcom gerçekten bu IP’yi umursamıyor.

Bu çılgınlık. Capcom, Dragon’s Dogma 2’nin başarısız olmasını istiyordu.

Dragon’s Dogma serisi asla çıkış yapamıyor. Eğer bu doğruysa, bu oyunun eksikliklerine rağmen üstesinden gelen insanlar için gerçekten etkileyici bir başarı.

Acı ki Capcom bu seride inanmıyor. Eğer diğer oyunlar kadar kaynak ayırıp bir çaba harcasalardı, oyun gerçekten harika bir şey olabilirdi.

Hala oyunu seviyorum ve bazı noktalarda hayal kırıklığına uğradım, ama şimdi bu gerçeği öğrendikten sonra, bu marka ve üzerinde çalışan herkesin gerçek vizyonlarını gerçekleştirme şansını ikinci kez yitirdiğini hissediyorum. Bu gerçekten bunaltıcı. Eğer bu gerçekten böyleyse ve Itsuno sadece gürültü yaratmak ve oyununa ve ekibine yardımcı olmak istemişse, o zaman ona derin saygı duyuyorum. Daha önce “Itsuno’nun vizyonu” ile alay ettim, ama şimdi, bağlamı düşününce, belki de zor durumda her şeyi yapmaya çalışıyordu.

Bu durumda şaşıran kimse var mı? Capcom’a devam oyunu için onay vermek on yıl sürdü ve hatta o zaman bile harcanan zaman ve paranın buna değer olmadığını düşünmüyordu.

Dragon’s Dogma 2, bu yılın 22 Mart’ında PC ve PS5 ile Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü. Teknik sorunlar ve mikro işlemcilere yönelik tartışmalarına rağmen, oyun geniş bir tanınırlık kazandı ve piyasaya çıkışından iki hafta sonra satışları 2.5 milyon kopyayı aştı.