Dragon’s Dogma 2’de aynı anda üç patron ortaya çıkabilir

Dragon’s Dogma 2’de aynı anda üç patron ortaya çıkabilir

Dragon’s Dogma 2 hakkında çok şey söylendi, özellikle geçen hafta yeni önizlemeler ve ücretsiz karakter düzenleyici yayınlandıktan sonra. Ancak, meydana gelen olayın kapsamı hala nispeten bilinmiyor, özellikle de dünyanın orijinalinden dört kat daha büyük olacağı göz önüne alındığında. Automaton-Media ile yaptığı röportajda Hideaki Itusno, mevcut nesil ekipmanlarda mümkün olan bazı başarılar hakkında konuştu.

İlk oyun ne kadar etkileyici olursa olsun, o zamanda “uygun açık dünya yaratım perspektifinden birçok teknolojik eksiklik vardı. Örneğin, kalabalık alanlara, gibi bir kale veya zindan girişinde, uzak görüş verilerinden iç mekan ayrıntı verilerine geçiş için kısa bir yükleme süresi gerekiyordu, bu da oyun deneyimini engelliyordu».

Dragon’s Dogma 2’de tüm zindanlar, şehirler ve ev içleri “ayrılmadan sürekli bir şekilde bağlıdır, önceki açıklama ile keşif sırasında yükleme ekranlarının olmayacağını yineledi. Diğer yeni özellikler “önemli ölçüde” daha fazla NPC (ilk gün Capcom Highlights sırasında 1000’in üzerinde onaylandı) ve aynı anda daha fazla patron olabilir.

“Eğer Dragon’s Dogma’da iki büyük bosslarımız olsaydı, “küçük” yaratıkları oraya almak zor olurdu. Ancak bundan sonra bile aynı anda üç büyük boss’un varlığı problem değil, bu yüzden oyuncu bir sonraki boss’a rastlayabilirken öncekiden kaçabilir. Kaçış artık riskle ilişkilendirildi, bu da kovalamaca için biraz gerçeklik ekliyor».

Daha gerçekçi yapay zeka davranışı – önceki oyuna kıyasla diğer büyük bir atılım, ancak yeni bir ırk olan Bistran’lar hakkında bilgi almak da ilginç. İlk oyunda “birçok tüy kaplı karakteri dahil etmeye çalıştık çünkü. Bunun nasıl gerçekleştirileceğini başaramadık” dedi. Devam oyununda ras hakkında ve Batal ve Dirilen Bistrane hakkında bilgiler veriliyor.

Bu ana hikayeyi etkilemese de, Itusno şunları doğruladı:

“Bir Bistrana’ya olan tutum ülkeye bağlı olarak büyük ölçüde farklılık gösterir, bu yüzden bu farkı bazı yönlerde görünür hale getirdik. Ayrıca, oyun içinde bazı ilerleme stratejileri, Dirilenin bir insan mı yoksa Bistrana mı olduğuna bağlı olarak farklılık gösterebilir».

Dragon’s Dogma 2, 22 Mart’ta PS5, Xbox Series X/S ve PC’ye çıkacak.