Dragon’s Dogma 2’nin Yazarları, “At Üzerinde Yolculuk Etmenin Utanç Verici Olacağı Kadar İlginç Bir Açık Dünya” Yaratmak İstedi.

Dragon’s Dogma 2’nin Yazarları, “At Üzerinde Yolculuk Etmenin Utanç Verici Olacağı Kadar İlginç Bir Açık Dünya” Yaratmak İstedi.

Dragon’s Dogma 2’nin geniş açık dünyası bir öncekisinden çok daha büyük olabilir, ancak yönetmeni ve yapımcısının dediğine göre onu mümkün olduğunca hızlı geçmek zorunda hissetmemeliyiz.

Capcom’un yaklaşan aksiyon-RPG’sinde hızlı seyahatler sınırlı olacak. Bu, sıkıcı alanlarda saatler geçirmekten endişe duyanları biraz endişelendirebilir, ancak geliştiriciler, Dragon’s Dogma 2 dünyasının “o kadar keyifli yapıldığını” iddia ediyorlar ki, teorik olarak acele etmek istemeyebiliriz.

Oyun direktörü Hideaki Itsuno ile yapılan röportajda, birçok insanın açık dünya oyunlarında atlar gibi taşıma araçlarını görmek istediğini ancak bunun, dünya kendisi sıkıcı geldiği zaman olduğunu kabul ediyor. Dragon’s Dogma 2’deki amaç, “gerçekten utanç verici olacak şekilde ata binmeyi” yapmak için yapıldı.

Hedefimiz, oyuncuların ata binme ihtiyacını hissetmeyecekleri kadar keyifli bir yol yaratmaktı. Yolda sıkılmamaları için haritaya çok fazla “eğlence” yerleştirdik ve geliştiriciler olarak politikamız, gerçekten at sürmenin utanç verici olmasını sağlamaktı.

Yapımcı Yoshiaki Hirabayashi, hızlı hareket sistemini sınırlayan ve istenildiği zaman haritada özgürce dolaşmamızı önlemeyen nadir eşyalar olan Taşlar taşıma sisteminin neden özellikle kısıtlandığını açıklıyor.

Bence sınırsız hızlı seyahat sistemlerinin kullanıldığı oyunlarda vurgu, seyahatler arasındaki içeriğe yapılırken, Dragon’s Dogma 2’de vurgu seyahat deneyiminde yapılmıştır. Örneğin, gece zamanı sınırlı görüş mesafesi nedeniyle çok tehlikelidir ve gece korkusu mesafelere anlam katar. Uzak bir yolculukta geceyi geçirmeyi planlıyorsanız, kampınızı terk etmeden önce yeterli fener yağı almanız gerekmektedir. Kamp ekipmanı veya hazırlıklar gibi taşınması gereken şeyler konusunda düşünmeniz gerekmektedir. Amacımız, gerginlik ve rahatlama ritmi yaratmaktı.

Itsuno, yürüyerek seyahatin “yeni olaylarla tanışmaya veya alternatif rotaları keşfetmeye izin verdiğini” ekliyor ve “seyahat etmenin kendisinin dram yaratabileceğini” belirtiyor. “Macera duygusunu hissedebilirsiniz ve aynı yolu her kullanıcıda farklı bir şey deneyimleyebileceğini düşünüyorum.” şeklinde ekliyor.

Dragon’s Dogma 2, 22 Mart’ta PS5, Xbox Series X|S ve PC için piyasaya sürülecek. Ancak şu anda detaylı karakter editöründe kendinizi kaybedebilirsiniz.