Dragon’s Dogma 2’nin yeni oynanış ve öngörüleri IGN’den geldi.

Dragon’s Dogma 2’nin yeni oynanış ve öngörüleri IGN’den geldi.


Dragon’s Dogma 2’nin piyasaya sürülmesine iki aydan az bir süre kaldı ve IGN portalında oyunla ilgili haberler yayınlanmaya devam ediyor. Bugün IGN tarafından oyunun resmi bir incelemesi yayınlandı. Videonun süresi 10 dakika ve oyuncuların karşılaşacağı savaş eylemlerini ve oyun içi durumları gösteren birçok oynanış sahnesi içeriyor.
Dragon’s Dogma 2’yi 10 saat oynadıktan sonra IGN, oyunu yüksek puanla değerlendirdi: dinamik ve öngörülemeyen bir açık dünya. Griffin gibi güçlü yaratıklar istemeden saldırabilir, keşif yaparken veya yan görevleri tamamlarken fark etmeksizin.
İlk oyuna kıyasla büyük bir değişiklik, görev panosunun ve NPC’lerin görevleri hakkında işaretçilerin kaldırılmasıdır. Capcom, oyunun her ayrıntısını araştırarak yürümenizi ve görevleri yerine getirmenizi istiyor.
Bir IGN yorumuna göre, Dragon’s Dogma’da Elden Ring ve yeni Zelda’dan daha organik bir keşif hissi oldu. Haritanın keşfi eğlenceli ve yararlı olabilir ancak aynı zamanda tehlikeli ve öngörülemez olabilir.
Bir diğer önemli değişiklik, gelişmiş sınıfların seviye atlayarak değil, lonca için belirli görevleri tamamlayarak açılacak olmasıdır. Bu, sınıfları kilitlemek için gereken puanları toplamaktan kurtaracak.
Hareket kontrolü daima bir keşif parçasıdır. Hızlı seyahat güvenli olabilir ancak daha az yaygın eşyalar gerektirir. Daha ucuz olan öküz arabaları sınırlıdır ve yol boyunca saldırıya uğrayabilirler. Yaya seyahatleri ücretsizdir, ancak her zaman saldırıya uğrama riski vardır.
Dragon’s Dogma 2, 22 Mart 2024 tarihinde PC, PlayStation 5 ve Xbox Serisi S|X için piyasaya sürülecek.