[E3 2017] 15 Oyun İçin Tahminde Bulunduk!

[E3 2017] 15 Oyun İçin Tahminde Bulunduk!

Bulanık Instagram fotoğrafları ve aylarca sahne arkasında videolarla başlayan rastgele sızdıran pazarlama kampanyalarına bakınca E3 2017’de bizi şaşırtmamak için koordine bir çaba var gibi görünüyor. Bu yılki basın konferanslarında görünecek olan oyunların birçoğunu zaten biliyoruz. Ama elbette hepsi değil. Sürprizler hala devam ediyor.

Bu yılki sürprizlerin ne olacağını tam olarak bilmediğimizden hiç bir şeyi mahvetmemek adına hem ilan edilen, hem de görülmemiş ve tamamen habersiz olduğumuz oyunlardan ve bizleri nasıl şaşırtabileceklerinden bahsettiğimiz bir liste hazırladık. Oyunları güçlü tahminlerden zayıf tahminlere ilerleyen bir şekilde sıraladık. Cumartesi günü EA’nin konferansında yöneticilerin ‘’ve bir şey daha var’’ demesini dört gözle bekleyeceğiz ve bizim buradaki tahminlerimizin en az bir tanesinin çıkmasını umacağız.

Evet, sizi çok bekletmeden listeye geçelim:

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed

İhtimal: Çok Yüksek

Bildiklerimiz: Ubisoft çok fazla sır saklamayı sevmiyor. Sızıntılara göre yeni Assasins Creed oyununun ismi Assasins Creed: Origins olacak. Oyun Mısır’da geçecek ve Black Flag’den daha büyük bir dünya serisine daha efsunlu bir his katacak. Ayrıca botlar da var. Hiç biri doğrulanmadı, ancak hepsi makul görünüyor.

Ne Umuyoruz: Eğer Assasins Creed oyunlarında mümkün olacaksa koruma görevi olmasın. Yüzleri dışarıya dönderen komik bir bug. Ve her zaman Assassin’s Creed’den istediğimiz şeyler : Muhteşem ortamlar, pürüzsüz parkur, zorlu mücadele (Şövalye kadar derin olmamakla birlikte) ve eğlenceli karakterler. Ubisoft’un açık dünya şablonunun, doğrusal bir hikaye dizisi tarafından yönlendirildiğini, ancak ikincil harita işaretleyicilerinin ve toplayacak şeylerin nasıl dolduğunu görmek için heyecanlıyız; rivayet edildiği gibi daha çok RPG benzeri eğlenceli modları birleştirmek için değişiklikler de bulunuyor. Bu beklentilerimiz küçük farklılıklar gösterebilir elbette.

Wolfenstein: The New Colossus

Wolfenstein: The New Colossus

İhtimal: Yüzde 100 diyelim

Bildiklerimiz: Bethesda geçen yılki E3’te “New Colossus” adlı bir oyunu alıp, “Old_Blood” ve “New_Order “‘ın hemen altındaki bir DOS ekranına oturttu. Çok ustaca olduğu söylenemez. Bu arada, Bethesda’nın E3 2017 gösterisi bir promosyon resmi, The Elder Scrolls ve Doom da dahil olmak üzere yayıncının çeşitli serileri simgeleyen tema parkı bölümleri ve iki ‘yapım aşamasında’ bölümünü içerecek.

Ne Umuyoruz: New Order, anlatı bazlı, tek kişilik, birinci şahıs silahşör oyunuydu ve doğrusu öncelikle bu formatla oyun çıkarmayı bırakmalılar. MachineGames, Wolfenstein’da kuvvetli, hakkında daha fazlasını öğrenmek isteyeceğiniz bir karakter yaratmasını mucizevi bir şekilde başarmıştı. Bu nedenle stüdyonün üzerinde çalıştığı her neyse tasarım açısından akıllıca olmasa bile büyük olasılıkla harika olacağına güveniyoruz. Bizi şaşırtacak şey hiç şüphesiz anlatımın değişmesi olacak. Oyunun temel biçimi aynı kalacaksa, üzerinde çalışmaları gereken yegane sorun bu.

The Evil Within 2

The Evil Within 2

İhtimal: Ölüm kadar kesin

Bildiklerimiz: Pete Hines’ın bu etkiye yönelik ipuçlarına ek olarak, bu yılın başında The Evil Within 2’nin geliştirildiğini öne sürdüğü bir iş listesinin varlığı nedeniyle neredeyse varlığından neredeyse eminim. Ayrıca, ilk Evil Within’in mükemmel bir korku oyunu olmamasıyla beraber, Resident Evil yaratıcısı Shinji Mikami işin başındayken ggüzel bir netice almamak aptalca olur. 

Ne Umuyoruz: Mikami’yi, The Evil Within’in üçüncü-kişili şahane korku temasında görmek iyi. İlk aşamada psikolojik dehşet unsurları vardı, ancak korku türünün canlandırılması döneminde – Alien: İzolasyon, Soma, Outlast, Resident Evil 7 – formatın denendiğini görmek harika olurdu. Gerçekten de, Hideo Kojima’nın iptal ettiği Silent Hills projesi, şu an korku oyun sahnesinde ağırlıkla geride kalıyor. Demo PT, oyuncuların kaynak yönetiminden endişe duymadan korktuklarını ve birinin yüzünün çiğnenmesinden çok mutlu olduğunu gösteriyor.

Visceral’ın Star Wars Oyunu

İhtimal: Yüksek

Bildiklerimiz: Amy Hennig liderliğindeki Visceral ekibi ve Jade Raymond’s Motive stüdyosu arasında, gizemli Star Wars oyunu birkaç yıldır geliştirilmekte ve önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Geçen yıl E3’de birkaç saniyelik görüntüler gördük ve bu yıl uygun bir tanıtıcı video izlemeyi umuyoruz – tabi bide isim bu sayede”Visceral’ın Yıldız Savaşları oyunu” olarak adlandırmayı bırakabiliriz. 

Ne Umuyoruz: En azından Cumartesi günü EA konferansta gösterişli sinematik bir tanıtım videosu göreceğimizi umuyoruz. Çoğu zaman Battlefront 2 için ayrılmış olsa da, EA geniş demoları göstermeyi sevdiğinden en fazla, uzun bir oyun oturumu da yer alabilir. Bununla birlikte, bu tanıtım videosu ve demodan nasıl şeyler beklediğimizi sorarsanız, kesinlikle Jar Jar’dan bir görünüm istiyoruz.

BioWare’in Yeni Bilim-Kurgu Oyunu

BioWare’in Yeni Bilim-Kurgu Oyunu

İhtimal: Yüzde 76’lık bir oran verebiliriz.

Bildiklerimiz: BioWare’in Montreal stüdyosu Mass Effect: Andromeda üzerinde çalışırken, Edmonton binası 2012’den bu yana yeni bir oyuna giriyor. Gizemli yeni bilimkurgu oyunu Mass Effect veya diğer BioWare oyunlarıyla ilgili değil ve 2018 baharında, muhtemelen 2019 yılını geçmeyecek bir sürede piyasaya çıkmış olur. Fakat açıklama işlemini ertelemek için hiçbir sebepte yok. Bioware, bir oyun ilan edip  Bethesda’nın Mass Effect:Andromeda’ya 2014 E3’ünde yaptığı gibi birkaç ay sonra piyasaya sürecek tarzda bir geliştirici değil.

Ne Umuyoruz: Galaxy’i tekrar zorlarsak kurtarırız, ancak daha küçük bir kapsam arzuluyoruz: ayrıntılı bir geçmişi olan ve tamamen anılmasını istediğimiz karakterlerle zengin olarak hayal edilmiş bir bilim kurgu dünyası… ve eğer komplo yapısına, diyaloga ve problem çözmeye yeni yaklaşımlar görme ihtimalimiz olduğu için – savaş yoluylada veya başka bir şekilde – iki kat fazla heyecanlıyız. BioWare’in kabaca dudak senkronize karakterlerin diyalog kutusu seçeneklerine tepki gösterdiği bir RPG oluşturabileceğini biliyoruz, ancak BioWare oyun tasarımı için bir sonraki adımın ne olacağını görmek istiyoruz.

Tabii ki, tüm bunlar, yeni oyunun BioWare’in önceki RPG’lerinin tasarımını üzerine inşa edeceği ya da değiştireceği varsayımına dayanıyor. EA CEO’su Andrew Wilson’ın bunu “canlı bir hizmetin etrafında inşa edilmiş” bir aksiyon oyunu olarak nitelendirdiği göz önüne alındığında, bunun olmayacağına inanmak için bir neden var. Diğer bir deyişle, her zaman çevrimiçi olan çok oyunculu bir silahşör oyunu olabilir. Tahminlerimiz tutacakmı göreceğiz ve eminim çok şaşırmış hissedeceğiz.

Respawn’ın Star Wars Oyunu

Respawn’ın Star Wars Oyunu

İhtimal: Düşük

Bildiklerimiz: Çok az bilgi var, ancak DICE 2017 Star Wars oyununu Battlefront 2 ile donatıyorsa ve Visceral 2018’de çıkıyorsa, bu oyun muhtemelen 2019 veya daha sonrasına kadar piyasaya çıkmamış olacak. E3’te üç Star Wars oyununu sergilemek biraz abartı olur. Muhtemelen yalnızca Respawn’un uzay operasını göreceğiz.

Ne Umuyoruz: Star Wars yerine Titanfall 2 olsaydı daha tatlı olurdu.

Ubisoft’un Uzay Oyunu

İhtimal: Çok az

Bildiklerimiz: Geçen sene Watch Dogs 2’yi piyasaya sürdükten sonra, en büyük konuşulanlardan biri, oyunun kendisi değil, içindeki muzip öngösterim parçası idi. Watch Dogs 2’nin kurgusallaştırdığı San Francisco’daki kurgusal bir Ubisoft stüdyosu, açık alan temalı bir videogamesini sergileyen güven veren bir E3 fragmanını gizledi. Genelde çoğu kişi, oyunun gerçek ve halihazır bir başlığa sahip olduğu sonucuna vardı. Fakat sonradan bunun gelişim çöplüğüne atıldığı söylendi.

Ne Umuyoruz: Ne umuyoruz: Eh, kim bilir? Tanıtım videosunda bir çok uzay sahnesi bazı köklü Amerikalı gitar müzikleri eşliğinde gösteriliyor, belki bir uzay-kovboy oyunu? Tanıtım videosunun keşfedildiği sırada, birçoğu No’s Man’s Sky’ın klonunu gibiydi, ancak bu pek mümkün görünmüyor. Ubisoft, genişleyen doğaüstü oyun dünyalarını oluşturmak için çok iyidir (Dik ve Hayalet Canlandırması: Wildlands ve Far Cry serisine bakın) ve video bunun öne çıkacağını belli ediyor. Bu arada, yayıncının CEO’su Yves Guillemot geçen yıl Ubisoft’un ” “anlatı odaklı deneyimlerden” uzaklaşacağını söylemişti. Bu kalıba sığabilecek büyük bir uzay oyunuda olabilir.

Borderlands 3

İhtimal: Atmasyon

Bildiklerimiz: Gearbox Borderlands 3’ü yapıyor ya da bitirdi, burası kesin. GDC’ye döndüğünde, geliştirici “bir sonraki Borderlands oyununu güçlendirecek” teknolojiyi sergiledi. Fakat teknoloji demosu bizzat Borderlands 3 değildi. Demo sonunda Gearbox CEO’su Randy Pitchford ‘’Üzerinde çalışıyoruz” dedi. Teknoloji mükemmel çapraz çizgilerle görünüyor! -ve yüzü bilerek örtülü olan bir karakterin yanı sıra birkaç üretim varlığı gördük. Borderlands 3, sadece beyaz tahtada değil, Pitchford demonun teknik açıdan gösterilmek üzere olduğunu  sık sık vurguladı fakat genede bu konuda bahis oynamayacağız.

Ne Umuyoruz: Harika bir hikaye. Borderlands 3 ortaya çıkarsa, neye benzeyeceğini biliyoruz – çapraz çizim! – ve nasıl oynayacağı konusunda oldukça iyi bir fikrimiz var. Bir sürü silah olacak ve belki de Pre-Sequel’den gelen biraz düşük yerçekimi zıplaması özelliği… Dolayısıyla rahatsız edici bir robotu içermeyen stil, gösteriş, mizah arıyoruz. Gearbox, 2009 yılından bu yana en iyi lisanslı maceracılarından biri olan Borderlands’tan Telltale’in Masallarından ilham almak ile iyi bir sonuç elde etti. Yeni bir ortama da hayır demeyeceğiz elbette, özellikle Wandeland jeolojisi ve Pandora mimarisi güzel mekanlar.

Rage 2

Rage 2

İhtimal: Kesin bir şey demeyelim ama düşük.

Bildiklerimiz: John Carmack, Rage 2’nin Gamasutra ile 2011’de yapılan röportajda id Software planlarında olduğunu doğruladı-Carmack artık id’de çalışmıyor, bu yüzden hala durum belirsiz. Ancak geçen sene QuakeCon’da Bethesda’dan Pete Hines, Rage’in bir netice alacak kadar iyi satıp satmadığını sorulduğunda “bence öyle” dedi. O halde hala Doom ile beraber çıkma ihtimali var.

Ne Umuyoruz: Orijinal Rage 2011’de oldukça kararsız bir şekilde karşılandı, ancak o zamandan beri id Software, (yine de tatmin edici av tüfekleriyle) son derece tatmin edici birinci kişi silahşör oyunları geliştirebileceğini kanıtladı. Belli belirsiz biçimde açık bir dünya biçimi hala çalışabilir, ancak bu sefer, onları daha beceriksizce bölüştürmektense, araçlı saldırı ve birinci-kişi silahşör biçimlerini daha zarif bir şekilde karıştırarak elde edebilir(bkz. Borderlands 2 ve Destiny, bunun nasıl başarılacağına dair iyi örnek). Aslında, Rage, tam kooperatif oyuna ve tatmin edici bir PvP çok oyunculu seçeneğine sahip olsaydı id Software’in FPS ağırlığını atması için iyi bir fırsat olabilirdi.

Batman: Arkham Gotham

Batman: Arkham Gotham

İhtimal: Sıfır

Bildiklerimiz: Batman: Arkham Asylum 2009’a geldi, Arkham City, 2011’de, Origins, 2013’te ve Knight 2015’te geldi. Bat Bilgisayarımız bize  2017 yılının başka bir Arkham oyununu için mantıklı bir yıl olacağını ve Bat Takvimimizde bize şu anda bulunduğumuz yılı 2017’yi göstermekte. İşte bu, Tüm gereksinimler tamam!

Ne umuyoruz: Rocksteady, seriyle işi bitirdiğini söylese de, bir Batman oyunu görmeye her zaman hazırız. Warner Bros’un bilgisayar oyunları üzerinde yoğunlaşmış olması da bizim için tek ümit kaynağı. Bir tanıtım videosu müthiş olurdu. Belki de başlık olarak Gotham da olur ha?

The Avengers Projesi

İhtimali: Epey az

Bildiklerimiz: Ocak ayında, Square Enix, Marvel ve Crystal Dynamics, çok oyunculu bir ortaklık duyurdu ve bize biraz fragman gösterdi: Muhtemelen Avenger’s kulesinin kalıntıları arasında, Thor’un elektrikle çatırdadığını, Iron Man zırh gücünü arttırıyor ve Kaptan Amerika’nın kalkanı bir şey yapmıyor çünkü sadece bir kalkan ve birisine atmadığınız sürece hiçbir şey yapmaz. Video bir hashtag oluşturma çağrısıyla sona eriyor.

Ne umuyoruz: Sadece hashtag’a baktık ve bu günlerde devam eden çok fazla paylaşım yok. Bir şeyler yeniden canlandırılabilir ve bir sonraki Avengers filmi 2018’de gelecek, iyi bir oyun fragmanı için de uygun zaman o zaman olabilir. Belki de film oyunun içeriğini belirler. 

Beyond Good & Evil 2

Beyond Good & Evil 2

İhtimal: Nietzsche’yi bildin mi? Hani ‘’Hiç’’çi bir amca var ya?

Bildiklerimiz: Oyun yönetmeni Michel Ancel’in 2003’te “Beyond Good & Evil” e uzun süredir devam etmekte olan uzun zamandır beklenen devam filmi efsanelere benzemektedir. Arada bir, Ubisoft veya Ancel tarafından yeniden teyit edildi (en az üç kez “hala da devam ediyor”) ancak beklentilerimizi yeniden hayata geçirmek için yeterince gerçekçi hale geldi. Bunun dışında, muhtemelen E3’te gösterilmeyecektir. Ancel kendisi bir Instagram yorumunda, E3 BG ve E2 göstermek için doğru yer olmadığını söylemişti ama biz bunu bu yıl görmeyi umuyoruz.

Ne umuyoruz: Her şey. Gerçekten her şey. Ocak ayında gördüğümüz videodaki her şeyi. Daha eski çıkan oyunlarından biri olan, Mirror’s Edge benzeri parkur oyununu büyük bir şehir içinde oynayarak göstermişti bunu devam ettirirse güzel olurdu. Bir zamanlar Mommaco Garajında hoverkraft bakım simülatörü olarak gördüğümüz diğer mekanların olduğu gibi büyük bir açık çölde olsaydı, güzel olurdu. Tamam, belki sonuncusu değil ancak bu noktada, umduğumuz her şey hakkında elle tutulur detaylar, tabi bunun da bize devamı için başka bir yanlış başlangıç olmadığını garanti altına alan bir güven havası eşliğinde verilmesidir.

Command & Conquer’un Geri Dönüşü

Command & Conquer’un Geri Dönüşü

İhtimal: Maalesef bununda olma ihtimali yok.

Bildiklerimiz: Command & Conquer serisi, ücretsiz oyun formunda büyük bir geri dönüş yapacaktı, ancak bu proje alfa aşamasını geçirmemişti. İptal edildi ve geliştirici Victory Games kapatıldı. 2013 yılında VideoGamer, EA’nın destek sitesinde kaldırılan bir yardım makalesinin Command & Conquer’ın yeni bir stüdyoda devam edeceğini söylediğini bildirdi. O zamandan beri hiçbir şey duymadık.

Ne umuyoruz: Sadece C & C’nin hala hayatta olduğunu bilmek hoşumuza gidiyor. FMV kesitleri ile tam bir tek kişilik kampanyaya ne dersiniz?

Starfield

Starfield

İhtimal: Eksilerde

Bildiklerimiz: Starfield, bir süre önce Zenimax tarafından ticari marka olarak tescillendi ve bu hafta başlarında E3’de açılacağına dair söylentiler ortaya çıkmadan önce oldu bu olay. Söylentilere göre oyunda kısır tuzla kaplı bir gezegendesiniz, Elder Scrolls ve Fallout’un tarzına benzer bir Bethesda Game Studios RPG’sidir, ancak bu oyunun bir bilim kurgu teması var. Yine söylentilere göre, Fallout’la bir evreni paylaşıyor, ancak geleceğe uzanıyor, rastgele arazi nesillerinden Minecraft ya da No Man’s Sky’ı içeriyor ve bir kaç farklı yarışa da ev sahipliği yapıyor olacak. Bu söylentilerin asılsız olduğunu da aklınızda bulundurun.

Ne umuyoruz: Fallout veya The Elder Scrolls ayarında yepyeni bir dizi gerçekten çok memnuniyetle karşılanırdı, özellikle de rastgele seçilmiş uzay unsurlarını, yani No Man’s Sky’ı, tertemiz bir şekilde hazırlanmış bir merkez dünyasıyla veya Bethesda’nın diğer RPG’lerinde gördüğümüz gibi düzenlerse. Düşünsenize, Fallout’ta uzay araçları oluşturuyorsunuz ve sonsuz bir evreni keşfediyorsunuz, kaynaklar topluyorsunuz ve karşılaştığınız düşmanlarla savaşıyorsunuz. Sanırım çok uçtuk. Sadece bir hayal olarak kalacağı kesin.

Valve’nin Yeni Oyunlarından Biri

Valve'nin Yeni Oyunlarından Biri

İhtimal: Farzet ki loto tuttu!

Bildiklerimiz: Valve, projeleri ilan etmek açısından E3’te fazla büyük değil, ancak yinede onları duyuracak gibi geliyor – örneğin GDC’de sanal bir gerçeklik sistemi açıkladı. Ancak, Valve, üzerinde çalıştığı oyunları bağımsız olarak göstermek için E3 çevresindeki tüm heyecandan yararlanma şansı var. Bir çok oyunun gelişim de olduğunu ve çeşitli VR projelerinin olduğunu biliyoruz. HTC Vive, 2015 yılında duyuruldu ve bu yeni çıkacak oyunlardan birinin o zamankinden daha da geliştirilmiş olması olasılığı var. Bu yüzden ilk görmesi hoş olurdu.

Ne Umuyoruz: Oyun

Gösterebilecek diğer oyunlar

• Yeni bir Duke Nukem, neden olmasın?

• Red Red Deep Redemption 2, Sony konferansında görünebilir,ancak bir PC açıklama duyurusu beklemiyoruz.

• Minecraft 2: Mine Harder

• Deep Down (Eğer hala hayattaysa)

• Her Story 2

• Two Worlds III

• Amazon Oyun Stüdyolarından Bir Oyun

• Starcraft: Ghost

• Return to Zork