E3 2018’de Açıklanan En İyi Bağımsız Oyunlar

E3 2018’de Açıklanan En İyi Bağımsız Oyunlar

2018 En İyi Bağımsız Oyunlar

2018 En İyi Bağımsız Oyunlar

E3 boyunca sergilenen çok sayıda basın konferansı, bombastik fragmanlar ve uzun oyun gösterilerinin yanı sıra bir diğer dikkat çeken durum, gösterinin genel telaşında göz ardı edilmesi kolay olan küçük ve daha az bilinen stüdyoların zekice, ilgi çekici ve dokunaklı çabalarıydı. Bununla birlikte, Indie Mix gibi ilgili etkinlikler sayesinde, bu oyunlar kalabalıktan ayrı durma ve dikkatini benzersiz fikirleri ve ayırt edici tarzlarıyla tanıtım şansı buldu.

Listemizde; gerçek zamanlı strateji oyunu Bad North’dan tuhaf bir şekilde olan What the Golf?’e ve duygusal, cyberpunk-ilham veren anlatı macerası Neo Cab’a kadar bu ilginç ve benzersiz bağımsız oyunların tanıtım videolarını bulabilirsiniz. İşte beklenen en iyi bağımsız oyunlar listesi.

1. Bad North

Geliştirici Plausible Concept’den Bad North, rougelike unsurlarla gerçek zamanlı strateji oyununu bir araya getiren Viking temalı bir taktik oyunudur. Oyun bir çarpışma sırasında kaybettiğiniz herhangi bir komutan kalıcı olarak gitmiş gibi, büyüleyici sanat tarzı, affetmeyen doğasına hitap ediyor. Bad North, bu yıl daha sonra PC, konsollar ve mobil cihazlar için piyasaya sürülecek.

2. Chasm

Bit Kid’s Chasm bir ortaçağ fantezi dünyasında bulunan genişleyen bir side-scrolling macera oyunu. Güzel bir retro görsel stili ve prosedürel olarak keşfedilecek alanları ile Chasm, oyuncuları kasaba halkının neden kaybolmaya başladığını bulmak için bir göreve başlayan Guildean Kingdom’ın yeni üyesi rolüne sokuyor. Oyun bu yıl PS4, PC ve Vita’ya geliyor.

3. Darq

Darq berrak rüya hakkında bir psikolojik korku oyunudur. Unfold Games tarafından geliştirilen oyun, rüyasının karanlık bir dönüş aldığı genç bir çocuk olan Lloyd’un hikayesini takip ediyor. Rüya dünyasının mantığını manipüle etmeli ve engelleri aşmak, korkunç düşmanlardan kaçınmak ve bilinçaltının en karanlık köşelerinde hayatta kalmak için gizli kullanmalıdır. Darq, bu yıl PC için piyasaya sürülecek ve daha sonra da bir konsol için çıkacak.

4. Neo Cab

Developer Chance Agency’den Neo Cab, oyuncuları Cyberpunk’ten esinlenen Los Ojos kentindeki son insan sürücüsü olan Lina’nın rolüne sokuyor. Lina’nın arkadaşı gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Şoförünün seviyesini ve geçimini sağlamak oyunculara düşüyor. Lina, arkadaşının nerede olduğunu araştırırken, hangi yolcuların toplanacağına ve onlarla nasıl etkileşime gireceğine karar verecek. Neo Cab’ın henüz bir çıkış tarihi yok, ancak oyun PC ve Mac için geliştiriliyor.

5. What the Golf?

Geliştirici Triband tarafından “golften nefret eden insanlar için golf oyunu” olarak nitelendirilen What the Golf?, sporun ardında yatan bir çukurun içine topu sokmak gibi temel fikri, çeşitli tuhaf yönlerde, gülünç, fizik temelli sunan bir oyundur. Standart bir golf oyunu gibi başlıyor, ancak kısa bir süre sonra oyuncular kendilerini tost makinesine sokmak, arabaya binmek ve hatta bir ev koymak gibi tuhaf şeyler içinde bulacaklar. Oyun bu yaz PC’ye geliyor.

6. Where the Bees Make Honey

Where the Bees Make Honey, Captain Toad: Treasure Tracker’ı andıran güzel bir izometrik bulmaca oyunudur. Oyuncular, farklı bir bakış açısı kazanmak ve görünmeyen nesneleri keşfetmek için döndürülebilen, diorama benzeri dünyalar etrafında arı gibi giyinmiş bir genç kız Sunny’i yönlendireceklerdir. Oyunun her biri kendi bulmacaları olan dört mevsime uzanıyor, hikayesi her dünyaya damgasını vuruyor. Where the Bees Make Honey, 2019’un başlarında PS4, Xbox One ve PC için yayınlanacak.