E3 2018’de Gösterilmeyen 10 Büyük Oyun

E3 2018’de Gösterilmeyen 10 Büyük Oyun

E3 2018’de Gösterilmeyen 10 Büyük Oyun

E3 2018'de Gösterilmeyen 10 Büyük Oyun

Bu yılki E3 pek çok nedenden dolayı heyecan vericiydi: CD Projekt Red sonunda Cyperpunk 2077‘yi gün yüzüne çıkardı, oyunda görmek için yıllarca bekledik. Nintendo, sadece birkaç ay içinde ortaya çıkan Süper Smash Bros. Ultimate‘i yayınladı.

Bir hayal kırıklığına uğratmayacak olan Bethesda, nihayet şu ana kadar sadece söylentiler olarak var olan iki oyunu doğruladı: The Elder Scrolls 6 ve Starfield. Ayrıca Fallout 76 adında bir oyun ortaya çıkardılar. Bunlar heyecan verici, ama bu sadece bu yılın en önemli noktalarının yüzeyini çiziyor.

Peki şovda görünmeyen, bildiğimiz diğer büyük oyunlar ne olacak? Onları da görmek isterdik. Biraz hayal kırıklığı oldu. Biz de bu gözden kaçmış büyük oyunları derledik.

1. Red Dead Redemption 2

1. Red Dead Redemption 2

E3 2018’de eksik olan en büyük oyunlar listemizde, Red Dead Redemption 2‘den bahsetmeliyiz. Şimdi Rockstar Games, platform sahiplerine özel bir fragman vermek dışında kalan sözleşmelerdeki mallarının büyük bir şovunu yapmaktan ibaret değildir. Ancak, uzun zamandır beklenen Red Dead devamı ile, Sony’nin ya da Microsoft’un basın toplantısında görünmemesi şaşırtıcıydı. Oyunun ayarı ve karakterleri hakkında biraz bilgi sahibiyiz, ancak kapsamının hepimizin düşündüğümüz kadar büyük olduğunu varsayarak, kesinlikle Rockstar’ın hype trenini bir arada tutmak için paylaşabileceği bir şey var. Ne yazık ki, oyunun Ekim’de yayınlanmasına kadar biraz daha uzun süre beklemek zorundayız.

2. Metroid Prime 4

2. Metroid Prime 4

Listemizde olan bir diğeri, Nintendo’dan neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz büyük bir oyun. Metroid Prime 4, E3 2017’de basit bir logo ile ortaya çıktı ve başka hiç bir şey yoktu. O zamandan beri Nintendo oyun hakkında oldukça sessizdi, sadece yapımcı Kensuke Tanabe’yi açıkladı ve projede yeni bir takımın liderliğini yaptı. Bu, Retro Studios’taki orijinal Metroid Prime ekibinin resim dışı olduğu anlamına geliyor, ama yerini kimler aldı sadece tahminden ibaret. Nintendo, mevcut takvim yılı içerisinde çıkacak olan oyunlara odaklanma eğiliminde olduğundan Metroid Prime 4’ü konuşmamıştı. Bu da Samus’un bir sonraki macerasını 2019’da ya da potansiyel olarak 2020’de çıkacağını göstereyiyor.

3. Bayonetta 3

3. Bayonetta 3

Bayonetta 1 ve 2’nin Switch üzerindeki son yayınları, insanların Platinum Games’in üst düzey oyuncuları için hala aç olduklarını kanıtladı. Bayonetta 3‘ün Nintendo’nun geçen yılki Oyun Ödülleri’nde gösterdiği tanıtım fragmanı sayesinde geldiğini biliyoruz, ancak bu videoda gömülü küçük ezoterik ipuçlarının yanı sıra, cevaplardan daha fazla sorularla baş başa kalıyoruz. Ne zaman çıkacak? Kim bilir! Metroid ile olduğu gibi, Nintendo bu oyunda da sessiz kalıyor.

4. Pokemon For Nintendo Switch

4. Pokemon For Nintendo Switch

Nintendo’dan bahsederken, E3’ten hemen önce duyurduğu tüm Pokemon haberlerini yansıtmaya değer. Pokemon: Let’s Go! Pikachu and Let’s Go! Eevee, Switch’e gelen iki yeni Pokemon oyunu. Pokemon Go mobil oyunuyla entegrasyonları, oyuncuların yakalayabilen Pokemon’unu canlandırmak için kullanabileceği Poke Ball Plus kontrol cihazı gibi oldukça şık görünüyor. İnsanlar şüphesiz Let’s Go Switch oyunlarını sevecekler, ancak serinin en büyük hayranları bu haberden fazla memnun değiller. Nintendo’nun geçen yıl açıkladığı yeni, ana oyun, büyük, dünyayı sarsacak Switch Pokemon oyununda yeni bilgiler nerede? Neden bu yılki E3’te değildi? Bunlar iyi bir sorular. Son haftalarda öğrendiğimiz, oyunun 2019’un ikinci yarısında geleceğini gösteriyor. Oyun oynanışı yok, ekran görüntüsü yok, şu an için beynimizin etrafını saran bir isim bile yok.

5. Final Fantasy 7 Remake

5. Final Fantasy 7 Remake

Nintendo’dan sonra gelelim Square Enix’e. Dış ortaklarla çalışmakta zorluk çektiklerini biliyoruz, hayranlardan makul olmayan taleplerin gölgede kaldığı büyük bir iddialı girişim olduğunu da biliyoruz, ama yine de bizlere kayda değer bir şeyler sunabilirlerdi. Çoğu kişi Final Fantasy XV‘nin on yıllık gelişim döngüsünden sonra bunun gerçekten çıkıp çıkmayacağından şüphe etmeye başlıyor. Biran önce hayranlara yeni oyunla ilgili bir şeyler verilmeli.

6. “The Avengers Project”

6.

2017’nin başında Square Enix ve Marvel çok oyunculu bir projeyi duyurdu. NeoGAF’da kartal gözlü kullanıcı Nirolak sayesinde, ilk oyunun online, üçüncü şahıs bir avengers oyunu olacağı öne sürüldü. Ya da en azından çevrimiçi bir bileşene sahip üçüncü şahıs bir aksiyon oyunu. Şuan için kesin konuşmak zor. Square Enix’in ilk duyurudan 18 ay sonra E3’te söyleyecek bir şeyi olacağını düşündük, ama yanıldık. Studio Crystal Dynamics kesinlikle oyun üzerinde çalışıyor ve takımın son yıllarda Lara Croft’u yeniden yapmasının inanılmaz bir çalışması göz önüne alındığında, Marvel Stüdyoları filmlerinin akışıyla oyunlarını öne çıkarmak için Avengers’la ne yaptığını görmek için sabırsızlanıyoruz.

7. Shenmue 3

7. Shenmue 3

Square Enix’in Final Fantasy VII’nin yeniden düzenlendiği aynı Sony basın toplantısında, uzun zamandır beklenen Yu Suzuki’den Shenmue 3‘ün Sega efsanesinin yolda olduğunu da öğrendik. Yıllar boyunca ortaya çıkan haberler ve parçalar biraz bunaltıcı oldu, ancak ekibin düzenli Kickstarter güncellemeleri, oyunun hak ettiği ilgiyi umduğuna dair umutlu hissettiriyor. Yine de, bu yılki E3’ten mahrum olan bir başka oyun oldu.

8. Psychonauts 2

8. Psychonauts 2

Tim Schafer, oyunlarda uzun ve ünlü bir kariyere sahipti, orijinal Psychonauts en çok övülen yaratımlarından biri. Psychonauts 2‘nin 2015’te 3.8 milyon dolarlık bir fon sağlaması sürpriz olmadı. Ancak, 2017’nin sonlarında, oyunun önerilen 2018 sürüm penceresini yapamayacağı ortaya çıktığında biraz hayal kırıklığı yaşandı. Oyunlar gecikebilir. Yine de, Psychonauts 2’nin bu yıl E3’te atlanması beklenmedik birşeydi.

9. Biomutant ve Darksiders III

9. Biomutant ve Darksiders III

Listedeki son oyunlar Biomutant ve Darksiders III. Her iki oyun da THQ Nordic tarafından yayınlanıyor ve her ikisi de geçen yılki açıklamalarından bu yana oyun severleri heyecanlandırıyor. E3 sırasında daha bilgi edinmeyi umuyorduk. Bu durumda, THQ’nun şovu atlamak için gerekçeleri ise Dünya Kupası oldu.