E3 2022 Etkinliği Dijital Platformlarda Yapılacak

E3 2022 Etkinliği Dijital Platformlarda Yapılacak

COVID-19 pandemisi nedeniyle hâlâ daha devam eden bulaşıcı hastalık yüzünden birçok yüzyüze etkinliğin iptal olup dijital ortamlarda yapıla haberine alışıktık. Önümüzdeki E3 2022 etkinliğide yüzyüze olmayıp dijital olduğu sızdırılan bilgilere göre belli oldu. 

Daha önce, E3 2022'nin sanal bir etkinlik olarak E3 2021'in izinden gitmeyeceğine dair söylentiler ortalıkta dolanmaya başlamıştı. Organizatörler daha önce E3 2022'nin tamamen dijital bir etkinlik olacağını belirtmiş olsalar da , son söylentiler fuarın bunun yerine tamamen iptal edileceğini belirtti. 

Fakat sızdırılan yeni bilgilere göre pandeminin hızla devam eden kötü etkisinden sonra etkinliğin birkez daha dijital ortamlarda olacağı belirtildi. Oyunun ünlülerinden Tom Henderson, doğrudan ESRB'den yeni ayrıntılara sahip olduğunu iddia eden bir tweet gönderdi. Henderson'a göre, ESRB'den oyun geliştiricilerine E3 2022'den yalnızca dijital olarak bahseden e-postalar gönderildi . Gerçekten iptal edilmiş olsaydı, organizatörlerin ve ESRB'nin etkinlikle ilgili bilgi ve ayrıntıları yayınlamaya devam etmesi pek mantıklı olmazdı.

E3, yeni oyunları duyurmak ve oyun fragmanlarını sinematik bir şekilde sunan bir hizmet vererek oyunseverleri her zaman heyecanlandırmayı başarmıştır. Oyunseverler iki yıldır üst üste E3 etkinliğini dijital ortamlardan seyrederek bu heyecanı kendi evlerinde yaşadı. Etkinliği düzenlemekte görevli yetkililer içinde bulunduğumuz yıl içinde pandemi nedeniyle COVID-19'u yaymaktan kaçınmak için etkinliği tekrardan çevrimiçi ortama uygun hazırladıkları öngörülüyor.