The Witcher 3: Wild Hunt için Mod Oluşturma Aracı Ücretsiz Olarak 21 Mayıs’ta Çıkacak

The Witcher 3: Wild Hunt için Mod Oluşturma Aracı Ücretsiz Olarak 21 Mayıs’ta Çıkacak

CD Projekt RED tarafından geliştirilen rol yapma oyunlarının üçüncü bölümü, REDengine 3 grafik motoruna dayanmaktadır.

Geliştiriciler, yeni motor sayesinde devasa tamamen açık dünya inşa edeceklerini söylediklerinde yanıltmadılar. Üçüncü oyun, ikinci olandan kırk kat daha büyük ve The Elder Scrolls 5: Skyrim’den yaklaşık %20 daha “geniş”. At üzerinde bir ucundan diğerine gitmek oyuncuya kırk dakika sürecektir. Ayrıca REDengine 3’ün oyunu yeni bir akış teknolojisi ile sağlaması, oyunu yüklemek ekranlarından kurtardı.

Hikaye, dünya gibi bölümler ve eylemlere ayrılmamıştır. Geralt, hafızasını geri kazandı ve artık bir “fraksiyon”da çalışmaya ilgi duymuyor. Başka bir deyişle, ana karakter özgürleşti ve artık nereye gideceğini ve neyle uğraşacağını kendisi belirleyebilir. Aslında, The Witcher 3’ün özü adında yansıtılmıştır – Wild Hunt veya “Vahşi Av”. Geralt, kendi dünyasını keşfetmeye gidecek, canavarlarla savaşacak ve neredeyse Andrzej Sapkowski’nin kitaplarındaki gibi sırları açığa çıkaracaktır. Ancak, hikayenin doğrusal olmamasına rağmen, geliştiricilerin hikaye anlatımı görüntülerinin sayısını ikiye katlamaya karar verdikleri ve bunları yüz saatten fazla uzattıkları söylenmelidir.

Yukarıda belirtildiği gibi, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak düşman seviyesi oyuncuya göre ayarlanmaz. Yüksek seviyeli konumlarda başlangıçta işi yok. Genel olarak Geralt’ın yolunda hem yaratıklar ve hayvanlar hem de insanlarla karşılaşacaktır. Kahraman, tarafsız bir varlık için tehlike oluşturuyorsa, ilk saldıran olacaktır. Değilse, kolayca yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşman davranışlarının gündüz ve gece değişikliklerinin de dahil olduğu birçok faktöre bağlı olduğunu söylüyorlar. Ayrıca The Witcher 3’te atlar ve tekneler olacak. Her iki taşıma aracı da geliştirmelere tabi tutulmuştur.

Savaşlarla ilgili olarak, Geralt’ın düşman hakkında bildiklerini ne kadar çok olduğu, zayıf noktaları o kadar hızlı bulmasını sağlar. The Witcher 3’te ana karakterin yirmi olan ikinci oyundaki doksan altı dövüş animasyonu vardır. Bu nedenle gecikmeleri önlemek için üç önemli değişiklik savaş sistemi içine getirildi. Şimdi her saldırı belirli bir düğmeyle ilişkilendirilmiştir. Tüm hareketler aynı uzunluktadır. Ve saldırıyı istediğiniz zaman durdurabilir ve düşmanın darbesini bloke edebilir veya kaçınabilirsiniz. Ayrıca, Geralt artık savaş sırasında koşamaz ve yuvarlanamaz. Eski sistem hızlı vuruşlar ve kaçmalara yenisiyle değiştirildi.

Minimum Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3.3 GHz hızında Intel Core i5-2500K / 940 AMD Phenom II X4
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
Bellek: 6 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Önerilen Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: 3.4 GHz hızında Intel Core i7 3770 / 4 GHz hızında AMD FX-8350
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
Bellek: 8 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0