EA, Steam’de Command & Conquer serisinden oyunları güncelliyor, klasik RTS’nin yeniden canlandırılması için umut ışığı sağlıyor.

EA, Steam’de Command & Conquer serisinden oyunları güncelliyor, klasik RTS’nin yeniden canlandırılması için umut ışığı sağlıyor.

Anlaşılan, Steam’deki Command & Conquer serisine ait birkaç oyunun fiyatlarının düşürülmesi, Electronic Arts’ın kült serisiyle ilgili attığı tek adım değil. PCGamesN gazetecileri, C&C evreninin yakın gelecekte yeni projelerle genişleyebileceğini gösterebilecek veya en azından hayranların umut ettiği birkaç ipucuna rastladı.

İlk şüpheler geçen ay sonunda, EA’nın Valve platformunda Command and Conquer 3: Kane’s Wrath’ın adını değiştirmesiyle ortaya çıktı. “And” harfini “&” ile değiştirerek. Bilindiği gibi, bu sembol her takip eden bölümde görünür hale geliyor, bu yüzden “electronikler” serideki adları standartlaştırmak istemiş olmalılar. Ancak daha anlamlı olan, son birkaç günde Red Alert 3, Tiberium Wars, Uprising DLC ve Tiberian Twilight’a bir dizi yeni dil eklenmesidir (SteamDB verilerine göre).

Ancak en ilginç durumun yukarıda bahsedilen Command & Conquer 4: Tiberian Twilight ile olduğu söylenebilir, çünkü oyunun Valve mağazasından 2021 yılında kaldırıldığı görülüyor. Bununla birlikte, oyunun veri tabanında oyun kartı korunmuş durumda ve bazı yeni lokasyonlar aldığı, resmi bilgileri ve açıklamalarının değiştirildiği görülüyor. Bunun yanı sıra, oyuna ticari marka sembolü de eklendi ve oyun başka kullanıcılarla paylaşılabilen bir öğe olarak işaretlendi.

Gazetecilere göre, bu üç senaryoyu ifade edebilir. Birincisi – EA, C&C 4’ü Steam’e geri getirmeye hazırlanıyor ve bu süreçte serinin tümünde “bahar temizliği” yapıyor. İkinci senaryo, şirketin yeni bir koleksiyon hazırladığını (tüm seriyi birleştiren) ve üçüncüsü – yakında yeni bir bölüm veya eski oyunlardan (veya birkaçından) remaster versiyonunun geleceği anlamına gelebilir.

Bunlar şu anda sadece varsayımlardır. Bu yüzden sabırlı olmak ve Electronic Arts’tan olası adımları beklemek kalır.