EA veya Microsoft, Warner Bros Games’i Satın Alabilir

EA veya Microsoft, Warner Bros Games’i Satın Alabilir

Bir süredir, ATT'nin Warner Bros'un oyun bölümü olan WB Games'i satmak istediğine dair söylentiler var. Şimdi satın alma ile ilgilenen şirketler arasında Microsoft, Activision, Electronic Arts ve Take-Two Interactive olduğu bilgisi verildi. Raporlar, kendilerini iyi bilgilendirilmiş iki kaynaktan elde eden The Information web sitesinden geliyor. ATT'nin, WB Oyunlarını kime satacağına veya böyle bir satış gerçekleşse bile nihai kararı henüz vermediğini vurgulandı.

Şirket, borcu şu anda 154 milyar dolara ulaştığından böyle bir işlem yapmayı düşünüyor. Bu yükümlülüklerin ana kaynaklarından biri, ATT tarafından 2018 yılında Time Warner Group'u 85 milyar ABD Doları karşılığında satın almak için aldığı krediler.

Raporlara göre, WB Games'in değeri 4 milyar dolar. Potansiyel bir alıcının hala Batman, LEGO veya Harry Potter gibi DC Comics ve Warner Bros. markalarını kullanıp kullanamayacağı belirsiz. Bununla birlikte, birçok yayıncının bu seri için en azından geçici bir lisans olmadan böyle bir satın alma işlemiyle ilgileneceğini hayal etmek zor.

Söylentilere göre, yeni bir Batman oyunu ve yüksek bütçeli bir Harry Potter oyunu geliştiriliyor. WB Games'in olası yeni sahibi muhtemelen bu projeleri de devralacak.