EA Yeni Oyunlarla Steam’e Geri Mi Dönecek?

EA Yeni Oyunlarla Steam’e Geri Mi Dönecek?

Söylentilere göre yeni oyunlar yayınlamaya hazırlanıyor. Fakat tüm bu oyunlar artık retro kategorisine giriyor. Acaba EA bu hamlesiyle eski oyunları canlandırmayı mı planlıyor?

Electronic Arts (EA) seneler önce kendini Steam’den çekmiş, sadece eskiden beri var olan Dragon Age Origins gibi oyunları platformda bırakmıştı. Origin ile kendi platformunu kurmaya çalışan EA, başka platformlarda oyunlarının yayınlanmasını yasaklamıştı.

EA’in Steam’e geri döneceği yönünde birkaç küçük işaret belirlendi bile. Bunlardan biri Steam-UI fragmanında ‘Mirror’s Edge: Catalyst’ oyunun isminin yazılmış olması. Bu oyun normalde sadece Origin platformunda olan bir oyundu. Aynı şekilde ‘The Saboteur’ oyunu da görüntülenmiş fakat bunun bir test oyunu olduğu kabul ediliyor. Üçüncü işaret ise ‘Dragon Age 2’ oyununun Steam veritabanına paket olarak eklenmiş olması.

Bütün bu oyunlar uzun zamandır satışta bulunmakta. Bu yüzden Electronic Arts’ın sadece var olan oyunlarını Steam’e yükleneceği düşünülüyor. Bu durum bazı oyun geliştiricilerinin Polonyalı platform GOG’da oyunlarını yayınlamalarına benziyor. Bahsettiğimiz oyunlar zaten her şekilde internetten bütün paketleriyle temin edilebilir. Bu nedenden dolayı EA’in Steam üzerinden oyunlarını daha ucuz bir fiyata sunulacağı düşünülüyor.

Bunun ne kadar gerekli olduğu tartışılır tabii ki. Bazı oyuncuların bu fikrin hoşuna gideceğini varsayarak EA’e kazanç sağlayacağını düşünüyoruz. En azından bir başlangıç oluşturuldu ve bunun devamı da gelebilir. Origins’te zaten var olan Multiplayer oyunlarının Steam’de de olması ilgi çekici olurdu açıkçası.