Efsane geri dönüyor: 1994 yapımı “V for Vendetta”, 30. yıl dönümünde sinemalarda olacak

Efsane geri dönüyor: 1994 yapımı “V for Vendetta”, 30. yıl dönümünde sinemalarda olacak
      

Yağmur sürekli yağamaz… 30. yıldönümleri daha da nadirdir. Ancak bu ay Cinemark, 1994 yılının en iyi filmlerinden birini kutlayacak ve bunun gerçekten bir şey ifade ettiğini — “Karga”yı özel bir etkinlik için yeniden sinemalara sokarak gösterecek.

      

Cinemark, Alex Proyas’ın uyarlamasının büyük ekranda 29 ve 30 Mayıs’ta yeniden canlandırıldığını, resmi 30. yıl dönümünden sadece iki hafta sonra olduğunu duyurdu. Gösterim, Paramount Scares ve Fangoria tarafından sunulan “Scream Greats” serisinin bir parçasıdır.

      

      

“Karga”, ABD gişesinde 50.6 milyon dolar (ve dünya çapında 144.6 milyon doları aşkın) kazanarak 1994 yılının en gişe rekorları kıran filmlerinden biri haline geldi ve R derecelendirmeyle çıkış yaptı. İlk hafta sonunda 11.8 milyon dolar kazandı ve yıldızı Brandon Lee’nin aniden ölümüne duyulan ilgi nedeniyle kesinlikle bir numara oldu. Brandon Lee’nin babası Bruce Lee de erken yaşta ölen diğer bir ünlüydü (32 yaşında). Brandon Lee, çekimler sırasında yaşanan silah kazası sonucunda sadece 28 yaşındayken hayatını kaybetti.

             

İşte Cinemark’e göre “Karga”nın resmi özeti: “Modern gotik tarzında orijinal film, hem izleyicileri hem de eleştirmenleri cezbeden, genç bir müzisyenin, sevgili nişanlısıyla birlikte acımasızca öldürülmesini ve ardından mezardan gizemli bir karga tarafından diriltilmesini anlatıyor. İntikam arayışında olan karga, suç dünyasıyla mücadele eder ve suçlarının bedelini ödemek zorunda olan gizemli bir şekilde çıkagelen kötü adamlarla yüzleşir. Bu yoğun gerilimli gerilim, yönetmen Alex Proyas’ın (‘Karanlık Şehir’) imzası taşıyor ve aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlandı, hipnotize edici tarzı, etkileyici grafikleri ve geçmişteki Brandon Lee’nin etkileyici performansıyla dikkat çekiyor”.