Efsanevi Oyun “The Witcher 3″ü Android Telefonunda Çalıştırdı

Efsanevi Oyun “The Witcher 3″ü Android Telefonunda Çalıştırdı

CD Projekt RED’in rol yapma oyunlarının üçüncü bölümü, REDengine 3 grafik motoruna dayanıyor.

Geliştiriciler yeni motorla devasa tamamen açık bir dünya oluşturacaklarını söylediklerinde yalan söylemediler. Üçüncü bölüm ikincisinin kırk katı kadar geniş ve The Elder Scrolls 5: Skyrim’e yaklaşık %20 daha “geniş”. At üzerinde bir uçtan diğerine yolculuk oyuncuya yaklaşık kırk dakika sürecek. Yeni akış teknolojisi sayesinde REDengine 3, oyuna ekran yüklemelerinden kurtuldu.

Hikaye ve dünya bölümlere ve sahnelere ayrılmamıştır. Geralt hafızasını geri kazandı ve artık “fraksiyon” için çalışmaya ilgi duymuyor. Başka bir deyişle, ana karakter özgürleşti ve artık nereye gideceğine ve ne yapacağına kendisi karar verebilir. Aslında, The Witcher 3’ün özü adında yansıtılmıştır – Wild Hunt veya “Vahşi Av”. Geralt, doğal dünyayı keşfetmeye gidecek, canavarlarla savaşacak ve Andrezj Sapkowski’nin kitaplarındaki gibi sırları açığa çıkaracak. Ancak, hikayenin doğrusallığına rağmen, geliştiriciler hikaye videolarının sayısını iki katına çıkarmaya karar verdi ve bunları yüz saatten fazla süreye yaydılar.

Yukarıda belirtildiği gibi, Geralt istediği yere gidebilir. Ancak, düşmanların seviyesi oyuncuya göre ayarlanmaz. Yüksek seviyeli konumlarda başlangıçta ne yapacağına dair bir fikri olmayabilir. Genel olarak, Geralt yolculuğunda hem canavarlar ve hayvanlarla hem de insanlarla karşılaşacak. Kahraman bir nötr varlık için tehlike oluşturuyorsa, önce saldıracaktır. Değilse, kolayca yanından geçebilir. Geliştiriciler, düşmanların davranışının çeşitli faktörlere bağlı olduğunu söylüyor, bunlardan biri de gündüz ve gece değişimi. Ayrıca, The Witcher 3’te atlar ve tekneler olacak. Her iki taşıt da geliştirmelere tabidir.

Savaşlarla ilgili olarak, Geralt düşman hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa, zayıf noktaları o kadar hızlı bulur. The Witcher 3’te ana karakterin doksan altı dövüş animasyonu vardır (ikinci bölümde yirmi tane vardı). Bu nedenle, gecikmelerden kaçınmak için dövüş sisteminde üç önemli değişiklik yapıldı. Artık her saldırı belirli bir düğmeyle ilişkilidir. Tüm hareketler aynı uzunluktadır. Ve saldırıyı herhangi bir anda durdurarak rakibin vuruşunu bloke edebilir veya ondan kaçabilirsiniz. Ayrıca, Geralt artık savaşta koşamaz veya tekme atamaz. Eski sistem hızlı vuruşlar ve kaçışlarla değiştirildi.

Minimal Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz / AMD Phenom II X4 940
Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
Bellek: 6 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0

Tavsiye Edilen Gereksinimler

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 8 / 8.1
İşlemci: Intel Core i7 3770 3.4 GHz / AMD FX-8350 4.0 GHz
Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
Bellek: 8 GB
Disk Alanı: 40 GB
DirectX: 11.0