Eleştirmenler The Thaumaturge’yi Olumlu Buldu

Eleştirmenler The Thaumaturge’yi Olumlu Buldu

Dün Fool’s Theory tarafından geliştirilen ve 11 bit’in yayıncılığını üstlendiği Thaumaturge adlı rol yapma oyununun Steam, GOG ve Epic Games Store’da piyasaya sürüldü. PlayStation 5 ve Xbox Series kullanıcılarının ise bir süre beklemesi gerekecek.

Öte yandan eleştirmenler The Thaumaturge’ü inceledi ve görüşlerini yayınladı. Eleştirmenlerin çoğu, The Thaumaturge’un en teknolojik, heyecan verici veya en detaylı oyun olmadığını kabul etti ancak oyunun benzersiz bir ortama, benzersiz bir atmosfere ve kaliteli bir oynanışa sahip olduğunu belirttiler. Bu özellikleri sayesinde, 1905 Varşova sokaklarında doğaüstü yaratıklarla savaşmak, oyunculara olumlu duygular yaşatıyor ve saatlerce sürüklüyor.

İncelemelerin yazarları, bazı hikaye unsurlarının sıkıcı olduğunu, ana karakterin karizması olmadığını ve ipuçlarını bulmanın çok uzun ve gereksiz görünebileceğini belirtiyor. Ancak tüm bu eksiklikler, mükemmel tarz, ortam, hikayede tarihi figürlerin varlığı ve son derece karmaşık ve ilginç bir dövüş sistemi ile telafi edilmektedir.

Eleştirmenlere göre, sınırlı bir bütçe ve az sayıda geliştirici ekiple Fool’s Theory, verilen görevle başarılı bir şekilde başa çıktı. Burada, oyun tasarımcılarının oyuna sevgiyle yaklaştığı hissediliyor.

Sonuç olarak, The Thaumaturge, Metacritic‘te hiç negatif eleştiri olmaksızın 76 puan aldı.