En İyi Civilization 6 Modları

En İyi Civilization 6 Modları

Civilization 6 modding araçları ve Steam Atölyesi desteği nihayet Avustralya Yaz güncelleştirmesi ile birlikte geldi dolayısıyla oynamak için çok sayıda mod da geldi. Ayrıca toplulukta, bu araçtan çok önce başlamıştı ve Şimdi Workshop’la beraber bir sürü mod olmuş oldu. Genel grafikler, oyun ve bireysel yeni medeniyetler üzerinde kullanıcı arayüzü ayarlamalarına odaklanmış aşağıdaki modlar şimdiye kadar yayınlanmış olan favorilerimizdir; Atölyede birçoğunu bulabilirsiniz.

Civilization 6 mod yükleme nasıl yapılır?

Steam Workshop desteğinin eklenmesiyle, birçok modu yüklemek kolaylaştı: Sadece moda Steam’de abone olun. Steam, modu otomatik olarak indirir ve bu mod ‘Ek İçerik’ menüsünden etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir.

Workshop’da olmayan modlar, Civilization 6 kullanıcı dizininizde ‘Mods’ adlı bir klasör oluşturarak yüklenebilir: Belgelerim Oyunlar Sid Meier’s Civilization VI.

Mod’ları yeni Mods klasörünüze çıkarın(kendi alt klasöründeki her mod ile birlikte) ve oyun içerisindeki ‘Ek İçerik’ menüsünden bunları etkinleştirin.Fakat bazı modların fazladan uğraş gerektirebilir.

Civ 6’nın dosyalarındaki değişiklikleri kendiniz yapmak istiyorsanız, en basit yol Civilization 6’ın kurulum dizininde (orijinalleri yedekledikten sonra) doğrudan değişiklik yapmaktır. Önce, Civ 6’nın kurulum klasörünü bulun. Bunu Steam kitaplığınızdaki oyunu sağ tıklatıp Özellikler> Yerel Dosyalar> Yerel Dosyalara Gözat seçeneklerini seçerek yapabilirsiniz. Varsayılan kurulum yeri Program Dosyaları (x86) Steam steamapps common Sid Meier’s Civilization 6. Değişiklik yapmak istediğiniz dosyayı belirleyin, bir kopyasını kaydedin ve değiştirin – sadece nelerin değiştiğini unutmayın.

Yet Not Another Harita Paketi

Yet Not Another Harita Paketi

Yet Not Another Harita Paketi tanınmış modder ve bunder Gedemon’un bir başka harita paketi. Bu harita paketi Civilization 6 için henüz deneme aşamasında, fakat gayet iyi çalışmakla beraber dünya haritasında medeniyetleri modern koordinatlarına göre yerleştiriyor. Karaya oturmuş bir Norveç oynamaktan bıktınıysanız, bu paketle uygun bir Viking imparatorluğu yaratma şansınız var. Paket aynı zamanda yeni ve daha büyük harita boyutları ekliyor (bunlardan biri o kadar büyük ki yüklemek beş dakika sürebilir).

Bu harita paketini Steam Workshop’ta takip ederek veya direk olarak Github’dan indirebilirsiniz. Manuel olarak indirirseniz: Belgelerim Oyunlar Sid Meier’in Civilization VI Mods klasörüne çıkarın ve ardından ‘Ek İçerik’ menüsünde etkinleştirin. Bir oyun başlatırken, yeni harita türleri ve boyut seçeneklerine ulaşabileceksiniz. Bilinen hata ve sorunların yanı sıra, YNAMP’in nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi için Civfanatic’in başlığına gidin. 

CQUI

CQUI

CQUI, daha sonra bu listede yer alan (Better Trade Screen de dahil olmak üzere) birçok mod değişikliği içeren bir arayüz revizyonudur ve kesinlikle herkesin yapması gereken bir moddur. Tüm özelliklerini GitHub sayfasında görebilir ve Steam Workshop’a abone olabilirsiniz.

Üretim Kuyruğu

Üretim Kuyruğu

Logenzed’e, teşekkür borçluyuz. Civ 6’nın orijinal olarak neden bir üretim kuyruğu olmadığını bilmiyorum, ancak sorunun çözülmesinden memnuniyet duyuyorum. Bu mod, üretim menüsünün sol üst tarafında çekici bir sıra ekliyor. Tıkladığınız her şey ona eklenir ve üretim emri sürükleyip bırakarak yeniden düzenlenebilir. Üretim Sırasını buradan indirebilirsiniz , mods klasörünüze açın ve her zamanki gibi Ek İçerik bölümünden etkinleştirin. Steam Workshop’ta da bir sürümü var. Fakat ne yazık ki Üretim Sırası şu anda CQUI ile çalışmamaktadır.

Geliştirilmiş Su Ürünleri

Geliştirilmiş Su Ürünleri

Sahil şehirlerini ve  küçük adalarda küçük uygarlıkları inşa etmeyi çok seviyorum diyorsanız, Geliştirilmiş Su Ürünleri seveceğiniz basit küçük ayarlamalardan biri olacaktır. Su altıgenlerinin temel verimi tek başına kalır ve bir liman inşa ettiğinizde her altıgene +1 yemek, deniz feneri yaparken deniz kaynaklarına +1 yemek gibi önemli bonuslar ekleyerek küçük adalarda olan şehirleri veya kanal şehirlerini daha da canlı hale getiriyor.

Moar Units

Moar Units

Moar Birlikleri 12 benzersiz medeniyete özgü birim ekler. Sanat yeniden kullanılmaya başlandı, ancak Units.artdef dosyasını düzenleyerek özelleştirildi ve her biri kendi özel statüsüne sahip. Birlik simgeleri olmayabilir ve Moar Birlikleri ister istemez dengelenmiştir. Fakat her medeniyeti biraz daha eşsiz yaptıkları da bir gerçek. Yine Steam Workshop’tan takip ederek veya bu linkten  indirerek ulaşabilirsiniz. Yüklemek için, MOAR_Units klasörünü Mods dizininize, MOAR_Units_Asstes klasörünü Civilization 6 yükleme dizinine kopyalayın.

R.E.D. Modpack .2

Gedemon, en sevilen Civ 5 modlarından birinin Civ 6 versiyonunu bize getiriyor. R.E.D. Modpack .2 tepeler üzerinde sıkışan çizgi film devlerinden farklı olarak birimleri minyatürlere benzeterek onları yeniden ölçeklendirir. Ayrıca Moar Birlikleri ile uyumlu çalışan versiyonları Steam Workshop’ta bulunmakta.

Combat and Stacking Overhaul .1

Yine Gedemon’un tasarladığı Combat and Stacking Overhaul, savaş kışkırtıcıları için gerçekten bir nimet. Menzil birimlerinin kara üniteleri ile birleşmesine, birim maliyetlerini düşürmesine, ilk savaş kışkırtıcı cezalarının düşmesine ve stratejik kaynakların nasıl kullanılacağının değiştirilmesine olanak tanır; yani birimleri yapmak için gerekli olan kaynaklar, birimlere güçlendirme verme görevini üstlenecek demek oluyor buda.

Smoother Difficulty

Daha zorlaştırılmış bir seviye ekler ve başlangıçta AI uygarlıklara oyunu onların  yönüne çevirmek için fazladan birlik verir. Fakat ancak bu mod Civ 6’yı zorlaştırırken, çok eğlenceli olmayan erken oyun çarpmalarına neden olabilir. Elbette AI oyuncular siz Antik Çağdayken kapınıza bir ordu ile dayanmayacak ama yine de üretimde, altında, bilimde ve kültürde sizinle yarışabilmeleri için bonuslar onlara verilecek. Evet, olay bundan ibaret, yüklemeye gelirsekte Her zamanki gibi, Mods dizininizdeki bir klasöre çıkararak yükleyebilirsiniz.

PhotoKinetik (Westeros)

PhotoKinetik (Westeros)

Bu, daha Civ 5 görünümü elde etmek için Civ 6’nın renklerini kapatan ve eğme kaydırma efekti için ağır alan derinliği (toggable) ekleyen bir ReShade hazır ayarıdır. DOF oldukça yoğun, bu yüzden Numpad 0 ile devre dışı bırakıyorum, ancak soldurulmuş haritayı Civ 6’nın canlı varsayılanına tercih ederim.

PhotoKinetik’i (Westeros) buradan  indirin ve aşağıdaki kurulum talimatlarını takip ederek yükleyin.

  • Zip dosyasından ya 1080p veya 4K sürümünü çıkartın.
  • ReShade Assistant.exe’yi çalıştırın
  • Varsayılanın üstündeki üstteki + düğmesine basın.
  •  Civ 6 çalıştırılabilir dosyasını bulun ve seçin.
  • Steam klasöründe steamapps common Sid Meier’s Civilization VI Base Binaries Win64Steam’de bulabilirsiniz.
  • D3d11’i seçin ve alt taraftaki ‘’Onayla’’yı tıklayın.
  • Hazır Ayarlar sekmesine gidin ve CIVVIPK öğesinin seçili olduğunu emin olun ve kaydedin.
  • Civilization 6’yı normalde yaptığınız gibi çalıştırın. Çökme olursa, ReShade Yardımcısı’na dönün, Sid_Meier’s_Civilization_VI seçeneğini seçin ve değişikliği geri almak için eksiye basın.

Better Trade Screen

Better Trade Screen

”Güzergahı Yenile” onay kutusu tek başına Better Trade Screen’i her şeye değer yapıyor. Ayrıca Ticaret Genel Bakış ekranına yeni sıralama seçenekleri gibi birçok iyileştirmeyi de beraberinde getirir. Bu, sonsuza dek kontrol edilecek olan yaşam iyileştirme UI modlarının en kalitelilerinden biri. Steam Workshop’ta bulabilirsiniz.

Diplomatic Total 1.10

Neden herkesin sana kızdığını merak ediyor musun? Diplomatik Toplam size 0’dan 100’e kadar diğer liderlerle olan ilişkinizin sayısal durumunu ve bu sayıyı etkileyen her şeyin bir dökümünü gösterir.

Fewer AI Tantrums 1.0

Sebepsiz saldırıya uğramayı ve kendimi savunmak için daha sıcak bir savaşçı olmayı seviyorum diyorsanız ayrı. Ancak, bu tür absürt davranışlardan hoşlanmıyorsanız, Quo’nun Fewer AI Tantrums 1.0 modu, kararsız AI davranışlarından sizi korur. AI liderlerini, küçük ihlaller ve daha bağışlayıcı olma konusunda daha az öfkeli kılar ve kötü bir ilk izlenim bırakılması yüzünden senden nefret etme olasılıkları daha düşüktür. Aztec DLC’nin gerektiğini unutmayın.

RestartButton

Yeniden başlama düğmesi bildiğimiz yeniden başlatma düğmesi: Aynı ayarlarla yeni bir oyun başlatan bir yeniden başlatma düğmesi ve yeni rastgele değerli kaynaklar veren bir düğme. Bir seri başlatıcı olarak, bu mod herkes için önemli (başkenti güzel bir yere taşıdığı sürece). Ne yazık ki, mods klasöründen ziyade doğrudan Civ 6 kurulum klasörünüze kurulmalıdır. Denedim ve harika çalışıyor, ancak değiştirdiğiniz dosyaların yedeğini almanızı öneririm.

Başlangıç birimlerini, teknolojileri ve daha fazlasını ayarlayın

Başlangıç birimlerini, teknolojileri ve daha fazlasını ayarlayın

Şehir kurmadan Civilization 6 oynamak için uğraşırken, oyuncunun ve AI başlangıç koşullarının hepsinin Eras.xml adlı bir dosyada saklandığını gördüm. Base Assets Gameplay Data içindeki Civ 6 yükleme dizininde bulabilirsiniz. Oradaki dosyadan başlangıç birlikleri sayısını artırmak veya daha yüksek zorluklarda AI birliklerinin bonuslarını sınırlayabilirsiniz. Yalnızca Eras.xml’yi yedeklemeyi unutmayın yeter.